Nieuwjaarsreceptie Seghwaert en Noordhove

Foto: Gemeente Zoetermeer

Op dinsdag 15 januari heeft in De Patio van Seghwaert op Dreef de jaarlijkse receptie plaatsgevonden van de gemeente Zoetermeer, voor de wijken Seghwaert en Noordhove.

Wijkwethouder Margreet van Driel begon haar toespraak met een woord voor Peter Collignon, wijkregisseur, die door persoonlijke omstandigheden verhinderd was. Zijn vervanger Marcel van Leeuwen neemt voorlopig de zaken van Peter waar. Konnie Ludwig, voorzitter van de buurtvereniging, was eveneens deze avond verhinderd als gevolg van ziekte. Margreet wenste haar veel beterschap toe.

Met name noemde Margreet de evenementen die het afgelopen jaar mede door Seghwaert op Dreef werden georganiseerd. Burendag, Kerstsfeer in Seghwaert… en niet te vergeten de Huttenbouwweek. Een fantastisch evenement voor meer dan 100 kinderen, dat alleen met hulp van vele vrijwilligers én sponsoren gerealiseerd kon worden. Dat dit evenement ook in 2019 zal plaatsvinden is fantastisch. Seghwaert op Dreef is bij dit alles een drijvende kracht. Door dit soort evenementen, zo benadrukte Margreet, wordt een wijk leefbaar.

Open communicatie is daarbij uitermate belangrijk. Op woensdagmiddag is er van 15.30 uur tot 17.00 uur een inlooppunt bij Seghwaert op Dreef. Wijkbewoners kunnen vragen stellen over zorg en welzijn, openbare ruimte, groen, wonen, veiligheid, vrijwilligerswerk en activiteiten in de wijk. Zij krijgen advies en worden zo mogelijk ondersteund. En op vrijdagmiddag weten wijkbewoners de buurtvereniging te vinden, om te kennen te geven welke extra activiteiten zij graag zouden zien.

Enkele andere projecten die door Margreet werden genoemd zijn ‘Handje helpen’, voor eenvoudige klusjes in en om het huis en het succesvolle energieproject ‘Seghwaert maakt Vaart’, DeZo. Naast dit alles is het verheugend te zien hoeveel wijkbewoners in Seghwaert én Noordhove erg actief zijn bij diverse projecten in de wijk, in het kader van Wijk aan Zet. Een onmisbare schakel in de wijk is WAS, het samenwerkingsverband tussen politie, wijkbewoners en jongerenwerkers. Een belangrijke ondersteunende factor voor de leefbaarheid in de wijk.

In Seghwaert en Noordhove zijn, naast Seghwaert op Dreef, ook het Weideveld en Noordhove ’86 actief. Bij Noordhove is de rode draad verjonging van de bezoekers. Er worden diverse activiteiten voor de jeugd georganiseerd, vanaf de allerkleinsten tot en met de jongeren van 21 jaar (Outspan). Ook dit verloopt erg succesvol.

Een belangrijk aandachtspunt bij de gemeente is, zo benadrukte Margreet, de zorg en met name de jeugdzorg. De gemeente streeft ernaar drempels lager te maken en zo de zorg dichter bij de wijk te brengen.

Een bijzonder woord van dank voor Ipse de Bruggen, die op deze drukbezochte receptie opnieuw heerlijke en fraai uitziende hapjes hebben verzorgd. Tot slot dankte de wethouder de vrijwilligers voor hun inzet en bracht een toost uit op alles wat er nog gaat komen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen