Gemeente zoekt stembureauleden, voorzitters en tellers

Foto: Gemeente Zoetermeer

Bent u minimaal 18 jaar op woensdag 20 maart 2019, vriendelijk en correct in de omgang met mensen? Heeft u enige administratieve ervaring en bent u ook beschikbaar op 20 maart en 23 mei overdag en ’s avonds? Of op 21 maart en 27 mei? Dan is de gemeente op zoek naar u.

Stembureauleden en voorzitters

De gemeente Zoetermeer zoekt voor de Provinciale Statenverkiezing en de Waterschapsverkiezingen op 20 maart 2019 en voor de Europese verkiezingen op 23 mei enthousiaste vrijwilligers voor de stembureaus. Als stembureaulid controleert u de identiteit van de kiezer en zorgt dat het stemmen volgens de regels gebeurt. Een stembureauvoorzitter stuurt een team van stembureauleden aan en is verantwoordelijk voor de orde in het stemlokaal. Beiden krijgen een (verplichte) instructie. U bent ingedeeld in een ochtend- of een middagploeg. Na sluiting van het stembureau telt u om 21.00 uur de stemmen op partijniveau. Stembureauleden krijgen hiervoor € 100,- en voorzitters ontvangen € 180,-.

Centrale telling

De gemeente Zoetermeer doet verder mee met het experiment ‘centrale telopneming’. Dat betekent dat we het tellen van de kandidaten niet op de verkiezingsdag zelf doen, maar de dag erna. In dit geval op 21 maart en 27 mei. Deze telling vindt plaats bij Dekker Zoetermeer. De tellers tellen vanaf 8.00 uur ’s ochtends de stembiljetten op kandidaatsniveau. Op beide dagen hebben we 80 tellers nodig en 20 voorzitters van een telteam. Tellers krijgen hiervoor € 100,- en voorzitters ontvangen € 180,-.

Meer informatie

Meer informatie over de taken, de tijden en aanmelden, vindt u op www.zoetermeer.nl/verkiezingen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen