Bijeenkomst voor ondernemers over ondermijning

Foto: Gemeente Zoetermeer

Ondernemers uit Zoetermeer zijn van harte welkom op dinsdag 9 oktober om 18.00 uur bij de bijeenkomst: ‘Samen weerbaar tegen ondermijning’. Deze bijeenkomst heeft eerder dit jaar plaatsgevonden, maar wordt vanwege grote belangstelling herhaald.

Aangezien ondernemers mogelijk signalen van ondermijning kunnen oppikken, willen gemeente en politie hen graag tijdens deze bijeenkomst informeren over dit onderwerp.

Wat is ondermijning?

Ondermijning is iedere vorm van criminaliteit waarbij de onderwereld met de bovenwereld wordt gemengd. Denk hierbij aan criminele samenwerkingsverbanden die zich bezighouden met bijvoorbeeld witwassen, drugs of arbeidsuitbuiting. Ook in Zoetermeer zien wij steeds vaker signalen die erop wijzen dat de bovenwereld en de onderwereld elkaar raken.

Programma

De gemeente organiseert deze bijeenkomst samen met de politie. De bijeenkomst vindt plaats in het Politie Training Centrum De Yp aan de Katschiplaan 10 in Den Haag (Ypenburg). U wordt ontvangen met een hapje en een drankje. Burgemeester Aptroot heet u welkom. Vervolgens neemt een criminoloog u mee in de wereld van ondermijnende criminaliteit. Daarna krijgt u de gelegenheid om in gesprek te gaan met verschillende experts op het gebied van ondermijning (politie, OM, gemeente, belastingdienst etc.) De bijeenkomst wordt afgesloten met een netwerkborrel en een rondleiding bij de meldkamer.

Aanmelden

Bent u ondernemer in Zoetermeer? Kom dan naar deze bijeenkomst en help mee om ondermijning tegen te gaan. U kunt zich aanmelden door een e-mail te sturen naar [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen