Extra fleur en kleur in winkelcentra

Foto: Redactie Zoetermeer

Onder het motto ‘Buiten gewoon mooi’ is de gemeente samen met de winkeliersverenigingen aan de slag gegaan om de winkelcentra extra mooi te maken in de stad. Zo worden zij de komende periode opgevrolijkt door fleurige bloembakken. De aftrap is in Oosterheem. Daar zijn 34 hanging baskets en 6 plantenbakken geplaatst. Komende tijd volgen de andere winkelcentra.

Wethouder Marc Rosier: “De gemeente investeert extra om de winkelcentra nog aantrekkelijker te maken. Dit doen we al door vaker schoon te maken, meer te vegen en vaker prullenbakken te legen. In samenwerking met de winkeliersverenigingen komt daar het plaatsen van fleurige bloembakken bij. In totaal komen er meer dan 150 hanging baskets en ruim 50 grote bloembakken in de stad. Een mooi resultaat! Zo maken we Zoetermeer nog buiten gewoon mooier!”

“Bouwinvest werkt altijd nauw samen met huurders en gemeenten om winkelgebieden zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor consumenten. Wij juichen dit initiatief van de gemeente dan ook van harte toe en dragen graag ons steentje bij aan de actie,” aldus Collin Boelhouwer, Director Dutch Retail Investments bij Bouwinvest. In 2017 werd Bouwinvest eigenaar van het winkelcentrum.

Kwaliteitsimpuls

Onder het motto ‘Buiten gewoon mooi’ is de gemeente bezig om het openbaar groen een extra impuls te geven. Zo pakken we de omgeving van de Randstadrailhaltes aan, vegen we intensiever langs wegen en paden, ruimen we vaker zwerfvuil op en verbeteren we de verlichting. Ook hebben we in het najaar twee miljoen extra bloembollen geplant samen met vele vrijwilligers.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen