Terrassen Stadhuisplein gaan open

Zoetermeer
Zoetermeer
Foto: Redactie Zoetermeer

Vanaf donderdag begint de zomer op het Stadhuisplein. Iedereen kan weer genieten van een hapje en een drankje op de terrassen.

Het Stadhuisplein wordt weer een gezellig plein waar bezoekers graag komen en horecaondernemers met succes en plezier hun gasten ontvangen. De gemeente heeft nagedacht over de inrichting van het plein, zodat alles straks zo goed mogelijk uitkomt: voor inwoners, bezoekers, de horeca en de omwonenden.

Het terrasseizoen begint op 26 april

Over de precieze inrichting en over de parasols en stoelen zijn we nog in overleg met de horecaondernemers. Er ligt nog niets vast en er zijn geen eisen, dit in tegenstelling tot berichten in de media. Op dit moment gaan de ondernemers in elk geval van start. Eerder deze week zijn er al twee terrassen geopend omdat de werkzaamheden daar al waren afgerond. Donderdag is de herinrichting klaar en gaat het plein weer open.

Verdeling terrassen

Er zijn vragen rondom de terrasindeling. De ondernemers zijn met een bemiddelaar van Koninklijke Horeca Nederland zelf aan de slag gegaan om tot een terrasindeling te komen. Dat is helaas niet gelukt. Toen nam de burgemeester een besluit zodat de terrassen in ieder geval open kunnen zodra het Stadhuisplein klaar is. De burgemeester nodigt de ondernemers deze week nog uit om gezamenlijk over de indeling te praten. Het belangrijkste is dat het Stadhuisplein weer open is en iedereen fijn op het terras kan zitten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen