Plan aanpak tekorten Zorg & Welzijn ondertekend

Foto: Gemeente Zoetermeer

Bestuurders en vertegenwoordigers van zorg- en welzijnsorganisaties, onderwijs en gemeenten in Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord waren op 27 maart in Zoetermeer bijeen om hun handtekening te zetten onder het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten, (RAAT).

Het actieplan is een landelijk initiatief vanuit VWS om vanuit iedere regio in Nederland een actieplan op te stellen om regionaal de oplopende personeelstekorten in zorg en welzijn aan te pakken. Werkgeversvereniging ZorgZijn Werkt zet zich in deze regio in voor de uitvoering van het actieplan.

Samen kleur geven aan het actieplan

Met de ruim 20 bestuurders en vertegenwoordigers is de intentieverklaring ondertekend. Dit is daarmee het startsein om samen meer kleur te gaan geven aan het regionale actieplan. Hiermee trekken zij gezamenlijk op bij het opzetten van activiteiten die helpen om de gezamenlijke ambitie, de aanpak van de tekorten, te realiseren. Michel Winnubst, projectleider bij ZorgZijn Werkt: ‘Veel organisaties in de regio werken al samen aan oplossingen. Ze voeren acties uit of bereiden deze voor. Met het Regionale Actieplan Aanpak Tekorten voor de regio Haaglanden en Nieuwe Waterweg Noord is het de ambitie om de krachten verderte bundelen gericht op een integrale arbeidsmarktaanpak voor Zorg & Welzijn in de regio.’

Focus actieplan

Met het actieplan wordt regionaal extra ingezet op samenwerking om er voor te zorgen dat er geen vraagstukken blijven liggen, die nodig zijn voor een gezonde arbeidsmarkt in Zorg & Welzijn. De thema’s waar het actieplan zich op richt zijn verdeeld over de volgende 5 actielijnen:

  1. Verhogen van de instroom- en opleidingscapaciteit.
  2. Positief beïnvloeden van de loopbaankeuze van jongeren en andere potentiële werknemers.
  3. Verbeteren opleidings- en leerklimaat voor jonge en nieuwe medewerkers.
  4. Vorm geven aan innovatie en vernieuwing van opleidingen.
  5. Verbeteren werkomgeving en werkklimaat voor medewerkers.

Informatie voor organisaties

Organisaties die mee willen doen of meer informatie willen over het Regionaal Actieplan Aanpak Tekorten, kunnen contact opnemen met Michel Winnubst, projectleider bij ZorgZijn Werkt (e-mail: [email protected]).

Voor meer informatie kunt u ook terecht op de website: www.zorgzijnwerkt.nl/raat.html.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen