Cadeautje voor uitstekende kinderopvanglocaties

Foto: Gemeente Zoetermeer

De kwaliteit van de Zoetermeerse kinderopvang is hoog. Dat blijkt uit de inspectie van de GGD. Wethouder Isabelle Vugs zette ongeveer 50 locaties in het zonnetje vanwege hun goede resultaten 4 jaar achter elkaar.

Zij ontvingen allemaal een presentje.

Mooi resultaat

De GGD onderzoekt elk jaar alle kinderopvangorganisatie. Bij gastouders doen ze om de 3 jaar een steekproef. Sommige locaties misten een oudercommissie. Toch ontvingen ook zij een cadeautje, want ze hadden wel hun best hiervoor gedaan. Daarnaast was er een aanmoedigingsprijs voor organisaties al 3 jaar bestaan en vanaf hun start een foutloos rapport kregen. Wethouder Isabelle Vugs ontving ongeveer 50 vertegenwoordigers van de locaties. Ze kregen een presentje voor hun goede resultaten: een kweekkist om eigen groente in te kweken.

Veel eisen

Een goed rapport krijgen de organisaties niet zomaar. Daarvoor moeten ze voldoen aan de eisen van de ‘Wet kinderopvang en kwaliteitseisen peuterspeelzalen’. Zo mogen ze bijvoorbeeld niet te veel kinderen opvangen. Ook zijn er regels voor een veilige en gezonde plek voor kinderen.

Inspectierapport bekijken

Benieuwd naar het rapport van de kinderopvanglocatie van uw kinderen? Dat kunt u bij hen zelf lezen.

Reacties

article
15821
Cadeautje voor uitstekende kinderopvanglocaties
De kwaliteit van de Zoetermeerse kinderopvang is hoog. Dat blijkt uit de inspectie van de
https://zoetermeer.nieuws.nl/gemeente/15821/cadeautje-uitstekende-kinderopvanglocaties/
2018-03-10T16:46:01+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/397/2018/03/10164541/Kinderopvang1.jpg
Gemeente, Nieuws