Kunst in Stadhuis-Forum

'De man die vuur geeft' - Jan Fabre
'De man die vuur geeft' - Jan Fabre
Foto: Gemeente Zoetermeer

Het is bijna zover: nog heel even en dan is het Stadhuis-Forum open voor alle Zoetermeerders. In dit vernieuwde gebouw kunt u terecht voor allerlei zaken op gemeentelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk en educatief gebied.

In deze openbare ruimte staan ook diverse kunstwerken, die u op bijzondere wijze kunt beleven met de nieuwe augmented reality app.

Een visitekaartje van Zoetermeer Kunst mag niet in Zoetermeer ontbreken: het vergroot de aantrekkelijkheid van een ruimte, is een visitekaartje van de stad, prikkelt en roept reacties op. In het Stadhuis-Forum staan straks diverse kunstwerken uit de collecties van de gemeente. Deze werken vertellen over de recente geschiedenis van de stad, zijn een prachtige blikvanger, of helpen bezoekers om zich te oriënteren. Zo komt het bronzen beeld van Jan Fabre ‘De man die vuur geeft’ terug. Een ander opvallend werk is het tableau van Bob Zijlmans dat is opgebouwd uit allerlei laagjes gekleurd glas. Daarnaast is er het kunstwerk ‘De Ontmoeting’ dat speciaal voor het Stadhuis-Forum is ontworpen.

Kunst tot leven met augmented reality Deze en de andere kunstwerken kunt u tot leven brengen met de Triple-E augmented reality app. Download de app uit uw App- of Playstore, open deze en houd uw telefoon voor het kunstwerk. Zo beleeft u de kunst op een nieuwe en unieke manier. Bij augmented reality (’toegevoegde realiteit’) wordt er digitale informatie over de werkelijkheid heen gelegd, wat zorgt voor een bijzondere ervaring.

Kijk voor meer informatie over kunst in Zoetermeer op: www.zoetermeer.nl/kunst.

‘De man die vuur geeft’ – Jan Fabre

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen