Burgemeester Aptroot ontbijt met schoolkinderen in de week van het Nationaal Schoolontbijt

Foto: Gemeente Zoetermeer

Vanochtend schoof burgemeester Aptroot aan bij basisschoolleerlingen uit verschillende groepen, terwijl zij gezamenlijk ontbeten. Met dit Burgemeestersontbijt geeft de gemeente Zoetermeer het goede voorbeeld in de week van het Nationaal Schoolontbijt.

De burgemeester steunt dit initiatief en benadrukt hiermee, samen met meer dan 250 collega-burgemeesters in het hele land, het belang van een gezond ontbijt. Aan de ontbijttafel maakten de leerlingen en de burgemeester kennis met elkaar en was er ruimte voor het stellen van vragen.

Basisschool ’t Schrijverke organiseerde het Burgemeestersontbijt. Ongeveer 260 leerlingen van Kindcentrum Toverberg namen deel aan het evenement. Tijdens de week van het Nationaal Schoolontbijt ontbijten meer dan een half miljoen kinderen in het land gezond op school en leren zo alles over de belangrijkste maaltijd van de dag. Dit jaarlijkse initiatief is noodzakelijk, omdat nog steeds niet alle kinderen dagelijks goed ontbijten. Dit landelijke ontbijtevenement heeft de steun van onder andere het Voedingscentrum, Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) en de Maag Lever Darm Stichting.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen