Extra aandacht voor Eenzaamheid tijdens het Kom Erbij Festival

Eenzaam...
Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Iedereen kan zich iets voorstellen bij eenzaamheid en veel mensen kennen misschien ook wel het gevoel. Om extra aandacht aan dit onderwerp te besteden, wordt er tijdens de landelijke Week tegen de Eenzaamheid het Kom Erbij Festival georganiseerd.

Dit festival is van donderdag 21 september t/m zondag 1 oktober. ‘Eenzaamheid is een heel weerbarstig probleem. Veel mensen schamen zich voor deze gevoelens. Daarom is het belangrijk om eenzaamheid bespreekbaar te maken,’ aldus Isabelle Vugs, wethouder Zorg en Welzijn.

Eenzaamheid

Eenzaamheid is het gevoel geen, of onvoldoende contact te hebben met de mensen om u heen. Dit gevoel kan iemands leven negatief beïnvloeden. Het Kom Erbij festival wil een startpunt zijn om eenzaamheid te doorbreken. Tijdens dit festival kan iedereen kennis maken met het aanbod van alle organisaties. De officiële start is op donderdag 21 september. Wethouder Isabelle Vugs opent om 10.30 uur de Zilverlijnbus voor de Markt.

Openbare startbijeenkomst

’s Middags geeft wethouder Vugs de aftrap van het festival tijdens een openbare startbijeenkomst in de raadzaal van het Stadhuis. Iedereen is welkom van 16.00 tot en met 17.30 uur. Deze bijeenkomst is georganiseerd door het Open Platform tegen Eenzaamheid Zoetermeer (OPEZ) en heeft als thema: ‘Jongeren en eenzaamheid’.

De Zilverlijnbus op de Markt

Op donderdag 21 en vrijdag 22 september staat de Zilverlijnbus van het Nationaal Ouderenfonds en KPN voor het Stadhuis. Vanuit deze bus bellen tientallen vrijwilligers eenzame ouderen op voor een praatje. Deze beldienst helpt deze ouderen uit hun isolement en zorgt voor mooie, emotionele gesprekken. Zoetermeerder Jan Slagter, directeur van Omroep Max, neemt samen met wethouders Isabelle Vugs en Taco Kuipers en gemeentesecretaris Hennie Koek plaats in de bus om een aantal telefoongesprekken te voeren. Bezoekers kun in de bus meer informatie krijgen over het belproject tegen eenzaamheid.

Informatie

Wilt u meer weten over het Kom Erbij Festival? Meer informatie en het volledige programma vindt u op: www.zoetermeer.nl/komerbij

Reacties