Doe mee aan motie- en ideeënmarkt

Foto: Gemeente Zoetermeer

Op dinsdagavond 3 oktober 2017 organiseert de gemeenteraad van Zoetermeer voor de eerste keer een motie- en ideeënmarkt. Tijdens deze markt kunt u als inwoner, bedrijf en/of instelling uw (kleinschalige) idee of initiatief voor een beter Zoetermeer zelf onder de aandacht brengen van raadsleden en laten ‘adopteren’. Bij voldoende steun van raadsleden, wordt er over uw idee gestemd in de raad. Wie weet wordt uw idee dan ook daadwerkelijk uitgevoerd.

Hoe werkt het?

Heeft u een idee of initiatief voor de stad? Vul dan het inschrijfformulier in. Dit kan tot en met 18 september 2017. Tijdens de markt op 3 oktober is het dan aan u om uw idee te ‘verkopen’ aan raadsleden. Dit kan bijvoorbeeld via gesprekken, een presentatie of iets ludieks. Als raadsleden iets in uw idee/initiatief zien, kunnen zij het adopteren. Geadopteerde moties worden uiteindelijk ingediend tijdens de eerste avond van het begrotingsdebat op 30 oktober 2017. De gemeenteraad gaat op 6 november 2017 (vervolg begrotingsdebat) over alle ingebrachte moties stemmen. Daarmee wordt ook duidelijk wat er met uw idee gaat gebeuren.
Niet elk idee leent zich om via de motie-/ideeënmarkt uitgevoerd te kunnen worden. Elke inschrijving dient te voldoen aan een aantal voorwaarden.

Hulp nodig en of meer informatie?

De griffie verleent graag hulp bij het formuleren van uw motie en/of kan u meer informatie geven. U kunt dit aangeven per mail [email protected] of telefonisch via 079-346 8735 Er wordt dan contact met u opgenomen.

De raad ziet uw idee voor Zoetermeer graag tegemoet en hoopt dat u op dinsdag 3 oktober langs komt om uw idee te laten adopteren. Reserveer de datum vast in uw agenda. De motie- en ideeënmarkt vindt plaats van 19.00 tot 21.30 uur op het Stadhuis. Het inschrijfformulier staat op de website van de gemeente.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen