Gemeente en ondernemers investeren in de Dorpsstraat

Meetpunten Dorpsstraat
Meetpunten Dorpsstraat
Foto: Gemeente Zoetermeer

De Dorpsstraat vormt het historische hart van Zoetermeer en heeft als winkelstraat en uitgaansgebied een uniek karakter in de binnenstad van Zoetermeer. De gemeente, winkeliers, horeca, vastgoedeigenaren, bewoners en andere partijen rond de Dorpsstraat willen er samen voor zorgen dat de Dorpsstraat ook in de toekomst een bijzondere en aantrekkelijke straat blijft.

Zij werken met elkaar aan realisatie van de volgende ambities:

  • De Dorpsstraat als belevenis
  • De Dorpsstraat als bijzonder woon- en werkmilieu
  • De Dorpsstraat verbonden met de stad

Winkeliers en vastgoedeigenaren aan de slag met nieuwe uitstraling Dorpsstraat

Het Dorpsstraatoverleg en de gemeente willen ondernemers en winkeliers van de Dorpsstraat helpen om de mogelijkheden van hun unieke straat optimaal te gaan benutten. Zij ontwikkelden samen een inspiratiemagazine met tips, sfeerbeelden en ideeën om de uitstraling van de straat te verbeteren en meer eenheid aan te brengen. Een marketingspecialist gaat winkeliers en vastgoedeigenaren in aanvulling daarop gratis adviseren hoe zij de gevels van hun winkels kunnen aanpassen.

Het inspiratiemagazine brengt in beeld hoe de Dorpsstraat er in de toekomst uit zou kunnen zien en waar de Dorpsstraat ondernemers naartoe willen werken.

Drukte in de Dorpsstraat wordt gemeten

In de Dorpsstraat wordt de stroom bezoekers en voorbijgangers in kaart gebracht. Het telsysteem is op verzoek van de gemeente onlangs uitgebreid van één naar vijf punten om meer inzicht te krijgen in de bezoekersstromen. Met de meetgegevens kan het gemeentelijk beleid optimaal ingezet worden en kunnen winkeliers hun personeelsbestand afstemmen op het aantal bezoekers.

Meer weten? Kijk op de website van de Gemeente Zoetermeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen