Wethouder Rosier: “Zoetermeer volgend jaar eerste.”

Wethouder Marc Rosier
Wethouder Marc Rosier
Foto: VVD Zoetermeer / John Brussel

“Wat ben ik trots op dit resultaat! Heel weinig winkelleegstand in Zoetermeer. Een landelijke topscore.”, schrijft wethouder Rosier op Facebook naar aanleiding van eerdere berichtgeving over leegstand in binnensteden.

Delft is de gemeente met de minste winkelleegstand van Nederland. Dat blijkt uit onderzoek van Detailhandel Nederland onder 36 gemeenten. In 2016 stond 3,9 procent van de winkelruimte in Delft leeg. Zoetermeer staat na Utrecht op een derde plaats met 4,2 procent leegstand.

Vernieuwing

Hij vervolgt: “Redelijk veel zichtbare vernieuwingen van de afgelopen jaren vonden plaats in onze binnenstad of wijkwinkelcentra. Ik ben daar druk mee bezig geweest. Denk aan de nieuwe gevels en winkels in het Stadshart, de nieuwe Dorpsstraatvisie maar ook de aanpak van winkelcentrum Rokkeveen. Een goede samenwerking tussen eigenaren, ondernemers en de gemeente. En dus met succes!”

Zoetermeer doet het goed

In enthousiaste bewoordingen gaat hij verder: “Want na Delft en Utrecht kent onze stad nu de minste winkelleegstand van heel Nederland. Daar ben ik erg trots op! Vorig jaar was de leegstand nog 6,9%. Nu maar 4,2%. Gemiddeld in Nederlandse steden staat er 7,4% van de winkelruimte leeg. We doen het dus gewoon erg goed blijkt uit dit onderzoek van brancheorganisatie Detailhandel Nederland.”

Ambitie

De ambitie van wethouder Rosier reikt verder dan de behaalde derde plaats. “Mooi cijfers die de succesvolle gezamenlijke aanpak bevestigen en naar meer smaken. Ik ga graag verder met de aanpak van onze winkelgebieden. Met de eigenaren en ondernemers. Op naar nog minder winkelleegstand! Bijvoorbeeld met de plannen voor de Warande. Volgend jaar de eerste plaats?”

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen