Opening kunstgarage Franx

Foto: kunstgarage Franx

Op zaterdag 12 maart openen de deuren van kunstgarage Franx voor het publiek. “Een hoogtepunt in het bestaan van onze organisatie”, aldus de directie. Tijdens de opening zijn er drie exposities te zien en zijn de werkplaatsen van edelsmid Flirt en designstudio Mippe ook geopend.

Natalie Vinke (artistiek directeur): “Met kunstgarage Franx heeft Zoetermeer er een nieuwe volwaardige culturele locatie bij. Een podium voor professionele kunstenaars en lokale en jonge makers om zich te presenteren en te ontwikkelen. Een plaats waar iedereen – jong en oud – welkom is om van kunst te genieten en zich hierdoor te laten inspireren en verrijken.”

Intensief maar boeiend traject

Ed Boutkan (operationeel directeur). “De ontwikkeling van Stichting Terra Art Projects naar kunstgarage Franx was een intensief maar boeiend traject. Soms zaten we even met de handen in het haar, maar vaker vierden we de mijlpalen: groot én klein. We hebben genoten van de reacties van de kunstenaars, samenwerkingspartners en vrijwilligers die onze locatie al hebben kunnen ontdekken. Hun enthousiasme en waardering waren een (extra) bevestiging dat kunstgarage Franx zo is geworden als we dat het liefste wilden: een authentieke, inspirerende plek die uitdaagt en uitnodigt.”

Na de opening is kunstgarage Franx het hele jaar geopend van dinsdag t/m zondag. De exposities wisselen regelmatig. De organisatie bestaat uit een klein professioneel projectbureau dat wordt ondersteund door ruim 60 vrijwilligers.

“Tijdens de transformatie van TERRA naar Franx leerden we ook veel nieuwe mensen kennen die ons gaan ondersteunen in de missie om van kunstgarage Franx een fantastische plek te maken”, aldus de directie. “We zijn iedereen dankbaar die Franx mede mogelijk heeft gemaakt: onze medewerkers en vrijwilligers, kunstenaars van toen en nu, al onze samenwerkingspartners, fondsen en de gemeente Zoetermeer. En natuurlijk alle stadsbewoners en bezoekers die onze organisatie al ruim 25 jaar een warm hart toedragen.”

Openingsweekend

Op zaterdag 12 en zondag 13 maart is iedereen uitgenodigd om kunstgarage Franx te bezoeken. Tijd: 11-17 uur, locatie: Vlamingstraat 1, 2712 BZ, Zoetermeer (toegang vrij). Website Franx: www.kunstgaragefranx.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen