Celliste Doris Hochscheid en pianist Frans van Ruth in Centrum De Regenboog op 9 maart

Foto: Centrum De Regenboog

Op 9 maart 2022 om 20.15 uur speelt celliste Doris Hochscheid in Centrum De Regenboog. Doris is de geheime tip onder de Nederlandse cellisten: altijd origineel, veelzijdig en bijvoorbeeld ook in het theater te zien met een voorstelling over Jacqueline du Pré.

Doris Hochscheid en Frans van Ruth zijn winnaars van de prestigieuze ECHO Klassik 2016 en werden in februari 2017 voor hun verdiensten voor de Nederlandse muziek door koning Willem Alexander benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Zij hebben in de loop van de jaren een repertoire opgebouwd van meer dan 150 composities, reikend van de gambasonates van J.S. Bach tot een toenemend aantal speciaal voor hen geschreven stukken.

Het artistieke doel van de musici: de fascinatie van iedere duocompositie als organische eenheid met het publiek te delen, werd onderkend door een Amerikaanse criticus, die schreef: “Seldom has a cello-and-piano team seemed so unified, in intent and in action”.
Werken van Beethoven, Witte en Chopin vormen samen een prachtig programma dat zijn hoogtepunt vindt in de geweldige Cellosonate van Henriette Bosmans.

  • Woensdag 9 maart 2022 20.15 uur
  • Centrum De Regenboog Nathaliegang 263 (wijk 19)
  • Entree: €15 Tot 25 jaar: €5 Zoetermeerpas: gratis
  • Reserveringen voor het concert alleen via de website www.regenboogmuziek.nl
  • Er is geen losse kaartverkoop. Reserveren kan tot en met 8 maart.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen