Twan Huys te gast in het Forum voor Nederland Leest

Foto: Bibliotheek Zoetermeer

Op donderdag 18 november is journalist en schrijver Twan Huys te gast in Bibliotheek Forum Zoetermeer. Twan is o.a. bekend als presentator van Nieuwsuur en College Tour. In zijn tijd als Amerika correspondent publiceerde hij, Ik ben een New Yorker en De Clintons.

Speciaal voor Nederland Leest met het thema Over de Grens zal Twan, ook fervent wandelaar, vertellen over zijn werk in het buitenland en zijn boek Wandellust. Met signeersessie en boekverkoop door Boekhandel Silvester. De lezing is op donderdag 18 november en start om 19.30 uur en duurt tot ca. 21.00 uur. Kaarten € 10,50/€ 4,00 (leden Forum/online) en € 13,00/€ 6,00 (niet leden Forum/online) zijn aan de balie en online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl. Ook via ZTMPas en tegoed.

Twan Huys was van 1999 tot 2007 Amerika correspondent in Washington en New York voor het actualiteitenprogramma NOVA. Waar hij verslag deed van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, de aanslagen in Washington en New York en de oorlogen in Irak en Afghanistan. Hierna was hij jarenlang werkzaam als presentator van Nieuwsuur, NOVA en momenteel Buitenhof. In 2011 werd bij bekroond met de Sonja Barend Award voor het beste televisie-interview, voor zijn gesprek met de ex-luitenant-kolonel van Dutchbat, Thom Karremans. Als bedenker van College Tour, interviewen studenten onder zijn leiding bijzondere en spraakmakende gasten die naam hebben gemaakt in hun vakgebied. Hierover schreef hij Meesters.

Neerland Leest 2021

Een goed boek brengt gesprekken op gang en verbindt lezers met elkaar. Daarom leest heel Nederland in november één boek, De wandelaar van Adrian van Dis. Dit jaar is het thema Over de grens, om je te laten zien dat reizen niet fysiek hoeft te gebeuren. Deze maand worden er verschillende activiteiten georganiseerd die aan aansluiten op dit thema.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen