Start Nederlands Thrillerfestival, Simone van der Vlugt te gast en activiteiten voor de jeugd

Foto: Bibliotheek Zoetermeer

Speciaal voor het Nederlands Thrillerfestival is op zondagmiddag 31 oktober Simone van er Vlugt te gast in de Talkshow Boek&Meer. Simone is een van Nederlands grootste thrillerschrijfsters, naast thrillers schreef ze ook vele historische romans, non-fictie en jeugdboeken. In de laatste Talkshow van het jaar gaat presentator Laurens de Groot in gesprek met Simone over haar boeken, haar schrijversleven en meer. Aansluitend een signeersessie en boekverkoop door boekhandel Silvester.

Het thrillerdebuut van Simone van der Vlugt (1966) De reünie verscheen in 2004. Daarna volgden Schaduwzuster, Het laatste offer, Blauw water, Herfstlied, Op klaarlichte dag en In mijn dromen. Voor de Maand van het Spannende Boek 2012 schreef ze het geschenkboekje De ooggetuige. Van de trilogie waarin rechercheur Lois Elzinga de hoofdrol speelt is een televisieserie gemaakt genaamd Lois. Sinds 2009 schrijft Simone van der Vlugt historische romans voor volwassenen, na Jacoba, dochter van Holland verschenen nog tal van historische romans. Recent verscheen De Kaasfabriek. Zij vierde vorig jaar haar 25 jarig schrijversjubileum, hiervoor ontving ze een koninklijke onderscheiding.

Simone van der Vlugt

De Talkshow Boek&Meer vindt plaats in het Forum, de hoofdvestiging van Bibliotheek Zoetermeer, start om 15.00 uur en duurt tot ca. 16.30 uur en is ook online te volgen. Kaarten kosten € 10,50/€ 13,50 (live) of € 4,00/€ 6,00 (online) zijn aan de balie en online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl. Kaarten zijn ook mogelijk met ZoetemeerPas en tegoed.

Spannende middag voor kinderen met Knappe Koppen: Frankensteins huisdier

Trek je griezeligste verkleedkleding aan en kom op woensdag 27 oktober van 15:30 – 17:00 uur griezelen in de Maakplaats van Bibliotheek Forum. Eerst luister je naar een spannend verhaal. Na het verhaal maak je je eigen Frankensteins huisdier! Al 200 jaar leeft Frankenstein alleen. Hij wil graag jullie hulp bij het maken van een elektronisch huisdier die op batterijen werkt! In deze workshop maak je een mini robothuisdier. Aan het einde houden we een gezamenlijk huisdier race! Voor alle kinderen tot 12 jaar. Kosten € 2,00, vooraf aanmelden door middel van het kopen van een ticket.

Nederlands Thrillerfestival

Op zondag 24 oktober (t/m 31 oktober) start het Nederlands Thrillerfestival en wordt de stad een week lang omgedoopt tot Thriller City. In die week vinden er veel spannende culturele activiteiten plaats. Bekijk het veelzijdige en aantrekkelijke programma voor jong en oud rondom het spannende verhaal op www.nederlandsthrillerfestival.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Cookieinstellingen