BoekStartdag voor de allerkleinsten in Bibliotheek Forum Zoetermeer

Foto: Redactie Zoetermeer (nieuws.nl)

Op zaterdag 19 juni wordt de landelijke BoekStartdag gevierd in de Bibliotheek Forum Zoetermeer. Op deze dag krijgen baby’s, dreumesen en peuters met hun (groot)ouders een extra warm welkom in de bibliotheek.

Iedereen is van harte welkom om naar het Forum te komen, hun kind gratis lid te maken, boekjes uit te kiezen en een leuke activiteit te doen. Voor kersverse ouders ook een goede gelegenheid om hun gratis Boekstartkoffertje op te halen. Er zijn ook twee online sessies zijn voor (groot)ouders met voorlees- en boekentips en ideeën voor activiteiten die ze samen met hun (klein)kind kunnen doen. Gezinnen met baby’s en peuters maken zo kennis met BoekStart en de Bibliotheek.

‘Jij bent de beste verhalenverteller! Ontdek het in de Bibliotheek’

Online activiteiten op zaterdag 19 juni

De eerste online sessie is van 11:00 uur – 11:30 uur gericht op de leeftijd 0-2 jaar. De tweede online sessie is van 14:00 uur – 14:30 uur is gericht op de leeftijd van 2-4 jaar. Deelname is gratis en de kaarten zijn online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl

Fysieke activiteiten op zaterdag 19 juni

Vanaf 12:00 uur tot 13:30 uur en van 15:00 – 17:00 uur zijn er twee activiteiten die (groot) ouders met hun (klein) kind kunnen doen in het Forum bij de Jeugdafdeling.
Deze activiteiten sluiten aan bij de leeftijd 0-4 jaar. Van te voren aanmelden is hierbij niet nodig.

Over Boekstart

Het begint met lezen. Samen een boekje lezen – plaatjes aanwijzen en verhaaltjes vertellen – versterkt de band met je baby. En kinderen die als baby al zijn voorgelezen, zijn later beter in taal. Je kan dus niet vroeg genoeg beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar en hun ouders van boeken laat genieten.

BoekStart geeft:

  • Na de geboorte van je kindje een waardebon voor een gratis BoekStartkoffertje
  • Een gratis lidmaatschap van de Bibliotheek voor je baby
  • Adviezen om met je kindje te genieten van lezen
  • Voorleesplezier in de Bibliotheek, maar ook in de kinderopvang
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen