Leven met slechthorendheid

Foto: uitgeverij Boekscout

In ‘Leven met slechthorendheid – Van actief beroepsofficier naar vrijwilliger bij een patiëntenorganisatie’ vertelt Willem Dekker uit Zoetermeer het persoonlijke verhaal van een Militair die kort voor zijn pensioen nog wordt afgekeurd vanwege zijn slechte gehoor.

Het boek legt uit wat slechthorendheid betekent voor de auteur en wat de gevolgen hiervan zijn op persoonlijk, sociaal en maatschappelijk vlak. Dit boek met een maatschappelijk thema wordt sinds vrijdag 30 april uitgegeven door Uitgeverij Boekscout.

Dit is het persoonlijke verhaal van een militair die vanwege zijn slechte gehoor kort voor zijn pensioen wordt afgekeurd voor het uitvoeren van operationele taken. Vanaf dat moment stort hij zich als vrijwilliger op de belangenbehartiging voor zijn slechthorende lotgenoten. Hij geeft een inkijk in het werk bij een patiëntenvereniging. Activiteiten als voorlichting, belangenbehartiging en lotgenotencontact worden belicht. Aan de hand van zijn eigen ervaringen beschrijft hij wat slechthorendheid is en wat de gevolgen hiervan zijn op persoonlijk, sociaal en maatschappelijk vlak. De auteur zegt gefrustreerd te zijn, omdat hij aan zijn omgeving niet duidelijk kan maken wat ernstige slechthorendheid voor hem betekent. Wie dit verhaal leest, zal tot de conclusie komen dat het zelden zo goed is uitgelegd. Voor de anderhalf miljoen Nederlanders met een hooraandoening is dit boek een steun, voor hun omgeving een openbaring.

Over de auteur

Willem Dekker is een gepensioneerd landmacht kolonel. Tegenwoordig houdt hij zich vooral bezig met belangenbehartiging voor slechthorenden, het geven van spionage rondleidingen in Den Haag en met het schrijven van boeken. Hij is zeer slechthorend en actief betrokken bij de patiëntenvereniging voor slechthorenden. Eerder publiceerde hij boeken over spionage, een stuk familiegeschiedenis uit de Tweede Wereldoorlog en over de liefdadigheidsstichting Poco a Poco.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen