Adri Smits uit Zoetermeer brengt ‘Mag ik even tussendoor’ uit

Adri Smits
Adri Smits
Foto: Adri Smits

Van de hand van Adri Smits, een schrijver en dichter wonende in Zoetermeer, verscheen recent een derde uitgave, de tweede korte verhalen- en gedichtenbundel genaamd ; Mag ik even tussendoor’.

Adri Smits is de schrijver van de biografische roman ‘De Esdoornvrucht’ en ‘Mag ik even tussendoor deel 1’. Na een afwisselende carrière in de gezondheidszorg en het onderwijs heeft hij zich na zijn pensionering gestort op zijn oude liefde, schrijven. Zijn vele genoteerde observaties zijn vooral tijdens zijn werkzaamheden gedaan, maar deze blijken nog zeer actueel te zijn. Dat bleek al na het verschijnen van ‘Mag ik even tussendoor (deel 1)’. ‘Mag ik even tussendoor (deel 2)’ lijkt de parel op de kroon.

Adri Smits

Samenvatting

‘Mag ik even tussendoor – deel 2’ is evenals deel 1 een boekje met korte verhalen, gedichten en oneliners. De schrijver is er wederom in geslaagd om een brede verscheidenheid aan thema’s aan te snijden waarbij sommige teksten zijn maatschappijkritische visie op een vaak prettige manier sterk naar voren brengen. Ook hier ontbreekt het niet aan de knipoog naar de samenleving. Dat maakt het deels luchtig om te lezen maar de lezer zal ook getroffen worden door de manier waarop de schrijver de lezer dwingt te kijken naar hoe deze zelf in het leven staat.

De verhalen zullen voor de kritische lezer zeker mening vormend zijn en weer voor anderen zouden ze kunnen aanzetten te reflecteren. Na de verschijning van deel 1 was het de vraag of deel 2 die inhoud zou kunnen evenaren. Daar is de schrijver ruimschoots in geslaagd.

Adri Smits
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen