Ko de Kikker slaat een brug tussen culturen

Foto: Team Vrije Vogels

Ralph van Horssen, illustrator en graffiti artiest, liep samen met Remco Moet, auteur, al jaren met de wens om een kinderboek te schrijven. Dankzij een Crowdfunding is het hen gelukt om het prentenboek Ko de Kikker – Een vlucht naar Curaçao, in eigen beheer uit te brengen.

Het prentenboek gaat over een kikker die helemaal klaar is met de regen in Nederland en op vakantie gaat naar het zonovergoten paradijs Curaçao. Daar bezoekt Ko de Kikker de bekende plekken op het eiland – zoals bijvoorbeeld Punda en de Christoffelberg – die in het boek worden geïllustreerd met getekende prenten. Ko maakt onderweg kennis met verschillende dierenvriendjes die ook in het echt op het eiland wonen, zoals een Pegapega(hagedis) en een Yuana, wat leguaan betekent. De dieren leren Ko een paar woordjes Papiaments. Zo ontdekken de kinderen echt de Curaçaose natuur en cultuur.

Ko de Kikker – Een vlucht naar Curaçao, is het eerste deel van een boekenreeks, waarin Ko steeds kennis zal maken met een ander land en de daarbijbehorende cultuur. Zowel de auteur als de illustrator vinden het belangrijk dat kinderen die in Nederland wonen iets mee kunnen krijgen van het geboorteland van hun ouders of misschien die van een vriend of vriendin. Op deze manier hopen zij een brug te slaan tussen de verschillende etniciteiten en culturen die wij hier in Nederland kennen.

Ko de Kikker staat voor inclusiviteit en educatie op een speelse manier.

Wil jij dit leuke boekje bestellen of meer weten over Ko de Kikker? Bezoek dan www.teamvrijevogels.com of ga naar hun Facebook of Instagram pagina Teamvrijevogels.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen