Een Leeskring die echt bij jou past

Foto: Bibliotheek Zoetermeer

Voor de vele LHBTI Zoetermeerders heeft de bibliotheek het initiatief genomen om te starten met twee nieuwe leeskringen.

Bij de Rainbow Leeskring is iedereen welkom: gay, bi, transgender, intersekse en queer of bij welke omschrijving jij je het meeste thuis voelt. Ben je lesbisch, dan is de leeskring De Roze Wolk extra leuk voor jou. De beide leeskringen gaan geselecteerde boeken met een roze of regenboogtintje lezen en bespreken.

De leeskringen werken met een vaste begeleider. De focus zal liggen op hedendaagse, maar ook op oudere, literaire Nederlandstalige romans. Echter, het zelf aandragen van boeken die samen gelezen zullen worden, is een belangrijk deel van het plezier dat de leeskringen bieden. Zo is het mogelijk om aan het eind van elke bijeenkomst een titel voor te stellen aan de gespreksleider, die deze titel dan na beoordeling op geschiktheid op de lijst van te lezen boeken kan zetten.

De leeskringen ontmoeten elkaar elke vier weken op de zondagmiddag. De groep heeft een minimum van 8 personen en een maximum van 16 personen per bijeenkomst. Al zal het niet zo gauw gebeuren omdat niet altijd iedereen bij elke bijeenkomst kan zijn, is het mogelijk dat er met een wachtlijst gewerkt gaat worden. Sterker nog, de roulatie van af en toe weer eens een nieuw gezicht is juist heel leuk.
De eerste keer kun je gerust kosteloos meedoen om te kijken of je het leuk vindt. De leeskringleden van de bibliotheek betalen €51,42 voor een heel jaar. Daarvoor leen je 10 boeken met vragenkaarten en kun je gezellig in de bibliotheek samenkomen, met koffie/thee en koekjes.

Meer informatie of wil je je direct opgeven? Stuur dan een email aan [email protected] en je krijgt alle informatie die je nodig hebt. De eerste bijeenkomst vindt plaats wanneer er ten minste 8 aanmeldingen zijn.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen