Gratis kindervoorstellingen in de bieb

Foto: Bibliotheek Zoetermeer

Wil je wat leuks doen op de laatste zaterdag van de vakantie? Dan is dit jouw kans. De Forumbibliotheek organiseert in samenwerking met het Verteltheater twee geweldige voorstellingen over ridders en prinsessen op 29 augustus. Voor peuters en kleuters is er de voorstelling “Ridder Tom” en voor de basisschooljeugd “De zoon en dochter van Karel ende Elegast”.

Bij de voorstelling van Ridder Tom mogen de peuters en kleuters verkleed naar de voorstelling komen. Ridder Tom is de knapste ridder van het land. Hij houdt niet van vechten, hij leest liever een boek. Daarom is hij ook zo knap natuurlijk. Hij is ook supergoed in harnas-poetsen. Andere ridders hoor je piepen en kraken als ze rondlopen. Bij Tom hoor je niets. Dan komt ridder Tom op een dag voor een grote uitdaging te staan. De Bibliotheek wil de ouders vragen om vanaf een afstandje mee te kijken i.v.m. de coronaregels.

Voor de jeugd rond de basisschoolleeftijd is er ook een geweldige voorstelling. Tijdens deze voorstelling moet Pepijn, de oudste zoon van Karel uit stelen gaan om zijn vader te redden. Pepijn is 10 jaar en heeft nog nooit alleen ‘s nachts door het bos gereden en zeker nog nooit gestolen. Onderweg komt hij niet Elegast, maar Hildegarde tegen. Zij is de dochter van Elegast. Zij en haar vader zijn door koning Karel uit hun kasteel verbannen omdat vader Elegast een eerlijkere manier van belasting innen aan Koning Karel voorstelde. Hildegarde en haar vader Elegast stelen nu ‘s nachts van de rijken en verdelen het geld onder de armen. Tijdens deze roof-nacht ontmaskeren Pepijn en Hildegarde samen een complot tegen Koning Karel. De bibliotheek vraagt de ouders in verband met corona vriendelijk de kinderen te halen/brengen en zelf niet aanwezig te zijn tijdens de voorstelling.

Deze twee voorstellingen zullen in de ochtend en in de middag gespeeld worden. Vergeet je bibliotheekpas niet mee te nemen want na afloop staat er een geweldige boekentafel, waar jij de gaafste ridder-, prinsessen- en fantasieboeken kan lenen. Alle voorstellingen vinden plaats op het podium van de Forumbibliotheek (Stadhuisplein 1). Ridder Tom speelt om 10.00 uur en 14.00 uur. De zoon en dochter van Karel ende Elegast om 11.00 uur en 15.00 uur. Een gratis kaartje kan je reserveren via de websites www.forumzoetermeer.nl, www.bibliotheek-zoetermeer.nl of aan de balie van de bibliotheek.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen