Nieuw kunstwerk siert de Zegwaartseweg

Bast als Landschap door kunstenaar Hans van Lunteren
Bast als Landschap door kunstenaar Hans van Lunteren
Foto: Ienke Kastelein / Gemeente Zoetermeer

Fietst of wandelt u wel eens langs de Zegwaartseweg? Dan kunt u nu een bijzonder kunstwerk tegenkomen. Het heet: “Bast als landschap”.

Op de twee zijwanden van het viaduct Australiëweg is plaatstaal geplaatst waarin een patroon is gesneden dat doet denken aan de bast van een boom. Doordat de lichtval verandert door de dag heen, komt er op elk moment van de dag weer een ander detail naar voren. Het kunstwerk maakt het strakke viaduct een stuk levendiger en past goed bij het landelijke karakter van de Zegwaartseweg.

Inwoners kiezen kunstenaar

Het kunstwerk ‘Bast als landschap’ is ontworpen door kunstenaar Hans van Lunteren. Hij werd uitgekozen door een werkgroep van inwoners en adviseurs van de gemeente. Deze werkgroep bedacht de plek en de opdracht voor het kunstwerk.

Bast als Landschap door kunstenaar Hans van Lunteren

Het kunstwerk is onthuld door wethouder Robin Paalvast (Kunst & Cultuur). De werkgroep is erg tevreden over het resultaat: ‘Ik heb met bewondering staan kijken naar het kunstwerk en hoe het samengaat met de natuur eromheen. In de zon zag ik mooie spiegelingen in het water en schaduw bij de diverse onderdelen. Een grote bruine libelle leek er goedkeurend langs te vliegen.’

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen