Nominatie debuutprijs Zoetermeerse kinderboekenschrijfster

Ilona de Lange
Ilona de Lange
Foto: Ilona de Lange

Ondanks de coronacrisis reikt Zaanstad ook dit jaar weer de Hotze de Roosprijs uit voor het beste boek van een debuterende kinderboekenschrijver.

De winnaar van deze prijs ontvangt een geldbedrag van maar liefst 4.500 euro. Daarmee is gemeente Zaanstad de enige gemeente die startende schrijvers zo’n steun in de rug geeft.

De jury van de Hotze de Roosprijs bestaat uit leerlingen van de groep zes en zeven van zestien Zaanse basisscholen. Zij hebben ruim vier maanden de boeken gelezen van zestien debuterende kinderboekenschrijvers en daaruit hun favoriet gekozen.

Inmiddels zijn de stemmen geteld en zijn de drie schrijvers bekend die bij de basisschoolleerlingen favoriet zijn. De Zoetermeerse schrijfster Ilona de Lange behoort tot deze drie favorieten. Zij heeft het boek Miljonairskind geschreven.

Ilona de Lange

Ilona de Lange (1980) werkt als communicatieadviseur en speelt al haar hele leven met taal. Ze is moeder van twee kinderen. Het hele gezin dacht mee over de inrichting van de geheime ondergrondse villa waarin hoofdpersoon Zilver woont. Miljonairskind is nu genomineerd voor de Hotze de Roosprijs.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen