Muziek in de wijk

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Vanaf maandag 8 juni gaan vijf muzikanten vijf dagen lang om 17.00 uur muziek maken in vijf verschillende wijken. Op maandag in Oosterheem, dinsdag in Meerzicht, woensdag in Seghwaert, donderdag in Palenstein en vrijdag in Rokkeveen.

De muzikanten spelen herkenbare liederen, die vaak positieve herinneringen en gevoelens oproepen.

Uit onderzoek blijkt dat mensen zich door muziek te luisteren meer verbonden met elkaar voelen, dat stress wordt verminderd en dat mensen productiever en creatiever worden. Muziek raakt je, zonder dat je aangeraakt wordt. CKC & partners levert hier graag een bijdrage aan en brengt muzikanten naar je toe met het project Muziek in de wijk.

Straten

De muzikanten komen uit het netwerk van CKC & partners, waarbij is gekeken naar welke muzikanten nu minder werk hebben om ook hen op deze manier te ondersteunen. Er wordt in totaal een uur gespeeld, in verschillende straten in de wijk. In samenwerking met maatschappelijke organisaties als Stichting Pi뺯 en Palet Welzijn en met de wijkregisseurs in de wijken is bepaald welke straten dit zullen zijn. Omdat het de bedoeling is dat vanuit je eigen huis of tuin van de optredens geniet worden de precieze locaties nog niet bekend gemaakt. Volg Zoetermeer is Thuis via Facebook en Instagram: @Zoetermeeristhuis om te kijken of er in jouw straat muziek is!

Deel je ervaring op social media

Heb jij vanaf jouw balkon, vanuit je tuin of woonkamer genoten van een van deze live optredens? Deel, voor nog meer verbinding, je ervaring en/of foto via Zoetermeer is Thuis op Facebook of Instagram met de hashtag #zoetermeeristhuis.

Cultuurparticipatie

Actief deelnemen aan cultuur moet voor iedereen mogelijk zijn. Cultuur draagt bij aan je persoonlijke ontwikkeling, verbreedt je perspectief en biedt verschillende vormen om je te uiten. Team Cultuurparticipatie van CKC & Partners brengt een culturele, kunstzinnige en maatschappelijke beweging op gang die de verbinding in de wijk vergroot. Bijvoorbeeld door kunst en cultuur dichtbij te brengen, inspiratie- en ontmoetingsplekken te cre벥n en samen met wijkbewoners projecten te organiseren.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen