7 maart: Lezing en fotografieworkshop Henri Blommers

Foto: Terra Art Projects / Henri Blommers

Op zaterdag 7 maart geeft fotograaf Henri Blommers een lezing mét workshop. In zijn serie ‘Plastic Utopia’ laat Blommers kleurrijke beelden zien, waarbij plastic objecten een eigen leven leiden in de natuur.

In hoeverre zijn deze beelden een illusie? Blommers wil de impact van onze consumptie in beeld brengen zonder naargeestig of veroordelend te zijn. Een viering van de schoonheid van de natuur

15-16 uur: Lezing

Tijdens de lezing vertelt Blommers over hoe zijn werk de afgelopen jaren evolueerde. Over het vooronderzoek en de selectie. De weg van de eenvoudige planten in het Vondelpark en de troep bij een boom in de straat tot het begin van de serie ‘Plastic Utopia’.

16-17 uur: Workshop

Samen met Henri ga je naar de grote tuin ‘t Oude Huis (voormalige museum) om foto’s te maken in de stijl van ‘Plastic Utopia’. De fotograaf zal laten zien hoe hij te werk gaat en geeft instructies. Ook de bewerking, selectie en eventuele nabewerking wordt besproken (Bij slecht weer kan er binnen worden gefotografeerd).

Praktisch

  • Locatie: Dorpsstraat 12
  • Kosten lezing: €3,-
  • Kosten lezing met workshop: €5,-
  • Meld je (uiterlijk 4 maart) aan via www.terra-artprojects.com voor één of beide onderdelen. Er zijn slechts 5 plekken beschikbaar voor de workshop, dus meld je snel aan.
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen