Violist Niek Baar speelt in Centrum De Regenboog

Foto: Stichting Regenboogmuziek

Op woensdag 12 juni om 20.15 uur speelt de jonge violist Niek Baar samen met pianist Ben Kim een prachtig recital in Centrum De Regenboog in Zoetermeer.

Op het programma o.a. de geliefde Kreutzer-sonate van Beethoven, de zeer gepassioneerde Eerste Vioolsonate van Schumann en de Tweede Sonate van Edvard Grieg. Niek Baar speelde al eerder in De Regenboog en betoverde toen het publiek met zijn elegante spel en fijnzinnige muzikaliteit.

Niek Baar

De Rotterdamse violist Niek Baar (1991) studeerde hij bij Peter Brunt en Philippe Graffin aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag waar hij in juni 2012 zijn Bachelor cum laude afsloot. Daarna studeerde hij in Berlijn bij Prof.Stephan Picard waar hij in 2016 zijn master-studie afrondde met de hoogst mogelijke cijfers.

Niek is prijswinnaar van verschillende internationale en nationale concoursen. Op zijn twintigste won hij de eerste prijs op het Internationale Solo Bach concours in Londen. In juli 2014 was Niek de eerste Nederlandse violist ooit die de finale haalde van het prestigieuze Internationale Johann Sebastian Bach Concours in Leipzig, Niek won hier de 3de prijs.

In 2015 ontving hij de “Kersjesprijs” voor extreem getalenteerde Nederlandse musici a 15.000 euro. In 2018 werd hij winnaar van het grote Oskar Back vioolconcours in Nederland.

Niek maakte zijn debuut als solist op 16-jarige leeftijd met het Rotterdams Philharmonisch Orkest in de Grote Zaal van de Doelen. Verder soleerde hij o.a. met Camerata Berlin, Symfonie Orkest van het Koninklijk Conservatorium en het Residentie Orkest.

Niek bespeelt een viool gebouwd door Carlo Bergonzi ‘ex Vornbaum’, Cremona 1729. Ter beschikking gesteld door de Tjardus Greidanus Stichting.

  • woensdag 12 juni 2019 20.15 uur
  • Entree: 15 € – tot 25 jaar: 5€
  • Houders van een Zoetermeerpas: gratis
  • Centrum De Regenboog Nathaliegang 263 (wijk 19)
  • Zie ook: www.regenboogmuziek.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen