Gambiste Mieneke van der Velden in Centrum De Regenboog

Foto: Stichting Regenboogmuziek

Een prachtig programma rond de viola da gamba, het favoriete instrument van Johann Sebastiaan Bach in zijn Mattheus-en Johannes Passion. Op woensdag 27 maart a.s. geeft de Nederlandse gambiste Mieneke van der Velden een concert in Centrum De Regenboog.

Laat u door Mieneke van der Velden verrassen door de prachtige melancholieke en veelzijdige klank van de viola da gamba. Mieneke speelt werken van Johann Sebastiaan Bach, Marin Marais en Carl Friedrich Abel en verrast u ook met een Tango van Pablo Martinez.

Als één van Noord-Europa’s meest gevraagde gambisten treedt zij regelmatig op met Glen Wilson (klavecimbel) en Fred Jacobs (theorbe), en met haar ensemble L’Armonia Sonora. Daarnaast speelt zij regelmatig de solistische partijen in grotere oratoria, zoals de Johannes- en Matthäus Passion (Nederlandse Bachvereniging o.l.v. onder andere Jos van Veldhoven, Gustav Leonhardt, Sigiswald Kuijken en René Jacobs, Collegium Vocale o.l.v. Philippe Herreweghe, Concerto Köln o.l.v. René Jacobs, Anima Eterna o.l.v. Jos van Immerseel).

  • woensdag 27 maart 2019 20.15 uur
  • Entree: € 15 (tot 25 jaar: € 5)
  • Houders van een Zoetermeerpas: gratis
  • Centrum De Regenboog Nathaliegang 263 (wijk 19)
  • Zie ook: www.regenboogmuziek.nl
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen