Muziek op school begint met zingen

Foto:

Afgelopen dinsdag zongen maar liefst 70 basisschoolleerlingen van het OPOZ kinderkoor op een mooi verlicht podium voor de ingang van CKC & partners de sterren van de hemel tijdens Kaarsjesavond. De kinderen, maar zeker ook de ouders, vrienden en familie, genoten zichtbaar en zorgden voor de ultieme kerstsfeer.

Degene die denken dat de leerlingen, afkomstig van diverse OPOZ basisscholen, na enkele vluchtige repetities al het podium opsprongen komen bedrogen uit. De afgelopen periode zijn ze op school én thuis met de lesmethode van ZangExpress hard aan de slag gegaan.

Laura Witjens, trainer bij ZangExpress vertelt: “OPOZ vindt muziekeducatie voor kinderen in het basisonderwijs belangrijk en daar is ZangExpress een mooie schakel in. ZangExpress biedt een complete digitale lesmethode voor muziekeducatie voor groep 1 t/m 8 waarmee een leerkracht gemakkelijk en met plezier kan zingen in de les. Daarbij geven we ondersteunende training aan de leerkrachten binnen OPOZ zodat zij goed met onze methode en didactiek uit de voeten kunnen. Op deze manier werken we al ongeveer 7 jaar samen met stichting OPOZ.”

Het inmiddels jaarlijkse optreden tijdens Kaarsjesavond bij CKC & partners vloeit voort uit deze fijne samenwerking. De kinderen oefen vooraf op school en thuis met het (kerst)repertoire van ZangExpress en krijgen tijdens Kaarsjesavond een mooi podium om het resultaat hiervan te laten horen.

Muziek verbindt

“Het plezier en trots straalt van de gezichten van de kinderen af tijdens deze optredens, net als bij de ouders, juffen en meesters. Het zorgt voor een avond met mooie zang dankzij de geoefende stemmen en een groot gevoel van plezier en saamhorigheid. Muziek verbindt en wat is er mooier dan dit muzikaal tot uiting te laten komen tijdens de kerstperiode?”, aldus Laura.

Meer informatie over de ZangExpress methode vind je op www.zangexpress.nl.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen