Cultuurlezing “Mijn van Gogh” door Gerhard ten Hoopen

Foto: pixabay.com

Op zondag 16 december vertelt kunstliefhebber Gerhard ten Hoopen over een schilderij dat zou zijn geschilderd door Vincent van Gogh. Het schilderij werd in 1942 gevonden in een schuur in het Brabantse Etten.

In dit dorp woonde Vincent van Gogh toen hij besloot om kunstenaar te worden. Ten Hoopen heeft een diepgaande studie gemaakt van deze schilder en vertelt hier uitgebreid over in zijn interessante lezing, waarbij een overzicht van het leven van Vincent van Gogh zeker niet zal ontbreken. De lezing vindt plaats in het Forum en start om 11.00 uur en duurt tot ca. 12.30. Kaarten € 10,- (leden Bibliotheek/cursisten Volksuniversiteit) € 12,50 (niet leden/cursisten) en zijn online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl.

Het schilderij is eigenlijk een olieverfstudie die Van Gogh in zijn begintijd zou hebben gemaakt en die is geïnspireerd door ‘De Arenleesters’ van de Franse schilder Jean François Millet. Jaren geleden is het werk wetenschappelijk onderzocht. Hieruit bleek dat het aannemelijk was dat het om een authentiek schilderij ging. Ook de bekende kunstkenner Pierre Janssen was van de echtheid overtuigd. Desondanks is het verkrijgen van erkenning nog niet zo simpel.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen