Eerste lichting Citytrainers Make Music opgeleid

Foto: CKC & partners

Op maandag 17 september om 19.00 kreeg de eerste lichting Citytrainers Make Music hun certificaat uitgereikt bij CKC & partners in de aanwezigheid van wethouder Groeneveld.

Deze groep jongeren met passie voor muziek en technologie zijn -na de succesvolle afronding van hun opleidingstraject door Stichting Buurtwerk- gecertificeerd om zelf muziekprojecten en evenementen te organiseren in Zoetermeer en anderen jongeren daarbij te begeleiden.

Citytrainers

Citytrainers zijn jongeren tussen de 14 – 23 jaar die graag een positieve bijdrage willen leveren aan hun wijk. Stichting Buurtwerk biedt deze jongeren een praktijkgerichte opleiding waarin zij leren hoe zij projecten/evenementen succesvol kunnen organiseren. Alles komt aan bod; van begroting tot promotie. Na afronding van het traject zijn de jongeren gecertificeerd en kunnen zij zelf evenementen/projecten organiseren en mogen zij andere jongeren begeleiden. Na Citytrainers voor sport, wordt nu voor het project Make Music, in samenwerking met CKC & partners, Stichting Jongerencultuur en MusicSoulHouse, ook Citytrainers voor Muziek opgeleid. Een mooie impuls voor Muziek in Zoetermeer.

Make Music

Het doel van Make Music is om muziekonderwijs & – faciliteiten toegankelijk te maken voor jongeren in de wijken. Binnen dit programma is speciaal aandacht voor kansarme jongeren die niet aangesproken worden de door (traditionele) lessen van de muziekscholen en/of de weg naar de culturele instellingen niet weten te vinden. Nadruk van dit project ligt op muziekproducties en –technologie, waarbij de vraag van de jongeren leidend is. De opgeleide Citytrainers Make Music hebben een belangrijke voorbeeldfunctie binnen dit project; zij initiëren en organiseren muziekproducties en –evenementen en delen daarbij hun kennis met andere jongeren.

'

Reacties

article
19304
Eerste lichting Citytrainers Make Music opgeleid
Op maandag 17 september om 19.00 kreeg de eerste lichting Citytrainers Make Music hun certificaat
https://zoetermeer.nieuws.nl/cultuur/19304/eerste-lichting-citytrainers-make-music-opgeleid/
2018-09-18T13:19:17+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/397/2018/09/18131856/CKC-partners-Foto-persbericht-uitreiking-Citytrainers11019.jpg
Cultuur, Nieuws