Presentatie ‘Doe gewoon over psychische aandoeningen’ in het Forum

Foto: De Bibliotheek Zoetermeer

Op zondag 23 september van 14:00 – 16:00 uur geeft Cornelie Egelie-Sprenger in het Forum (Locatie: Plein Gezondheid en Welzijn) een luchtige presentatie inzake openheid en bespreekbaarheid van psychische aandoeningen.

Cornelie EgelieSprenger praat vanuit haar eigen ervaringsdeskundigheid met een manischdepressieve achtergrond. Hierover schreef ze, op indringende, eerlijke en soms hilarische wijze het boek ‘Pillendoos’. Tickets kosten € 3,50 (leden) en € 5,00 (niet leden) en zijn verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl

Mensen die extreem angstig, depressief of psychotisch zijn hebben twee problemen: de gevoelens en gedachten die zij ervaren zijn meestal afschuwelijk en de kans is groot dat de omgeving bot of onverschillig reageert omdat ze niet weten hoe ze hiermee om moeten gaan. In deze presentatie wil Cornelie zowel de patiënt als de omgeving informeren hoe je op een prettige manier met elkaar kunt communiceren en wat je voor de ander kunt betekenen. Cornelie heeft in Leiden rechten gestudeerd en is ambassadeur van het Depressiegala en Samen Sterk zonder Stigma. Haar missie is dat we met z’n allen heel gewoon over psychische aandoeningen praten.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen