De Zoetermeerse zomer: ‘Zondag in ’t Park’

Foto: Terra Art Projects / Richard Jetten

Nog maar een paar nachtjes slapen en dan is het weer tijd voor ‘Zondag in ’t Park’! Dankzij de vrienden van ‘Zondag in ’t Park’ én een aantal enthousiaste fondsen zal het festival deze zomer maar liefst vijf keer plaatsvinden. En, extra leuk: iedere editie heeft een ludiek thema. Blok je agenda maar vast, want hier wil je bij zijn.

Het kleinschalige festival Zondag in ’t Park verrast je met artistiek talent, kinderworkshops, beeldende kunst, theater, muziek en food. Vijf zomerse zondagen in Zoetermeer om absoluut niet te missen.

Zweef je mee?

De festivalzomer start op zondag 15 juli. Sta je een beetje stevig op je benen? Het belooft namelijk een zweverige dag te worden tijdens… ‘Zweverig in ’t Park’! De kids kunnen met de voetjes van de vloer in de zweefmolen, vliegen van hot naar her om van alles te knutselen of duikelen gewoon lekker van het klimmeubel in ‘t zand. Moderne dansers Youri en Julia draaien en zweven voorbij en de bont uitgedoste Madame Roza zoekt mensen voor wie ze de Tarotkaarten kan leggen of de pendel kan laten zwaaien. Maar ook die-hard gelukszoekers komen aan hun trekken want er is een heuse Geluksklinique verrezen in ’t Park.

Laat je vooral ook meevoeren door de muziek van ‘The Lasses (15.30)’, songs uit de Keltische en Amerikaanse tradities en prachtige originele liedjes. Om (17.30) is het tijd voor de rijke verscheidenheid van ‘The Magic Mumble Jumble’. De invloeden uit jazz, pop, folk en indie en de kleurrijke instrumentatie creëren het geluid van een nieuw soort wereldmuziek. Op de ‘Picnicstage’ is Michel Ebben (14.30 en 16.30) te vinden. Elke show van Michel is uniek; intens en grappig, vol verhalen, soms een grap of een reactie op wat er in het moment gebeurt.

Campingfoto’s en een ‘geluksklinique’

Dat je door ‘Zondag in ’t Park’ eigenlijk niet meer op vakantie hoeft wist je al. Maar…op 22 juli brengen we de vakantie zelfs naar je toe tijdens ‘Vakantieperikelen in ’t Park’. Vliegtuig gemist, koffers zoekgeraakt, vergeten je handdoek neer te leggen om een ligbed te ‘reserveren’?

Haal alle vakantieschade in, in ‘t Park! Laat toffe campingfoto’s maken, leef je uit in de silent-holiday-disco en laat de kinderen een hele wereld in een koffer bouwen. Voor vrienden van ’t Park (vergeet niet je bandje om te doen!) staan er ligstoelen klaar om te ‘reserveren’ en om het overweldigende vakantiegeluk compleet te maken doorloop je vandaag het vier-stappenplan van de geluksklinique. Wereldse muziek maakt jouw minivakantie compleet.

Dit jaar is er weer meer aandacht voor kleinschaligheid. De muziekprogrammering zal meer bescheiden zijn in opzet, waardoor er (letterlijk) meer ruimte ontstaat voor ontspanning. Zo wordt er meer plek gecreëerd om lekker met je kleedje in het gras te zitten. De mannen en vrouwen van ’77events’ zorgen traditiegetrouw voor de koele drankjes en het ‘parkfood’. In de huiskamer van Le Rouge is de sfeer weer uitstekend en zijn de knutsels origineel en ook in de ‘CKC-hoek’ is er iedere week een fijne keus aan workshops! Serviceclub Kiwanis Zoetermeer maakt het bovendien mogelijk dat er ook doe-activiteiten gratis worden aangeboden dit jaar.

Praktische informatie

Je wordt met open armen ontvangen op 15, 22 en 29 juli en 5 en 12 augustus 2018 in het Nicolaaspark, achter Dorpsstraat 12, in Zoetermeer. Het park is open van 13- 20 uur. ‘Zondag in ‘t park’ is gratis toegankelijk en inspirerend voor iedereen! Benieuwd naar het volledige programma van 2018? Kijk dan op www.zondaginhetpark.nl. Like ZIHP ook op Facebook: www.facebook.com/zoetermeerintpark.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden