Zomerlezen in de Bibliotheek Zoetermeer

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Vanaf 17 juli t/m 21 augustus is er elke dinsdagmiddag van 13:00 tot 16:00 een Zomerlezenactiviteit voor kinderen van 6-12 jaar te beleven in de Bibliotheek Zoetermeer en het E-Lab in het Forum, Stadhuisplein 1.

Het doel van Zomerlezen is om kinderen te enthousiasmeren om te blijven lezen in de zomervakantie. Er is vrije inloop, maar we starten elke dinsdagmiddag rond 13:15 met een inleiding waarin we ook voorlezen. Aanmelden is niet nodig en de activiteiten zijn gratis te bezoeken.

Programma Ontdek elke dinsdag een nieuw thema. Medewerkers van de Bibliotheek lezen voor, en we gaan daarna aan de slag met activiteiten die passen bij de thema’s van al die mooie boeken. Maak bijvoorbeeld een schatkaart van een eiland met de Ozobot, bouw je eigen droomhotel in Minecraft en aai een échte slang…

  • Dinsdag 17 juli: Eiland – maak je schatkaart met de Ozobot Dinsdag 24 juli: Hotel – bouw je droomhotel in Minecraft (BYOD: neem je eigen laptop mee).
  • Dinsdag 31 juli: BiebBios – kijk De GVR van Roald Dahl en maak een DIY-dromenvanger.
  • Dinsdag 7 augustus: Raar maar waar – doe proefjes in de Bibliotheek: spekjes lasergraveren, ga aan de slag met de MakeyMakey en lukt het om een stapel boeken omver te blazen?
  • Dinsdag 14 augustus: Dieren – ontmoet de liefste, gekste en engste dieren, ontdek augmented reality en ontwerp je eigen dier met solderen of ijzerbuigen.
  • Dinsdag 21 augustus: Eindfeest met literaire vossenjacht – ga verkleed in het Forum op zoek naar jouw favoriete kinderboekenfiguren, dans en swing mee in de Boekendisco, laat je schminken en versier jouw verkleedoutfit met de 3D-pen.

Tijdens het Zomerlezen kun je voor 2 euro een speciale Zomerlezen-limonadefles kopen. Hiermee kun je onbeperkt limonade tappen tijdens alle activiteiten van Zomerlezen. Voor kinderen die deelnemen aan Speelmeer, is deze fles gratis bij het inleveren van hun bon.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen