Jaarverslag Bibliotheek: Een spannend jaar met een mooi einde

Lapré fotografie uit Middelburg. Gespecialiseerd in portretfotografie, trouwfotografie, bedrijfsfotografie. Tel +31643858725 email info@laprefotografie.nl.
Lapré fotografie uit Middelburg. Gespecialiseerd in portretfotografie, trouwfotografie, bedrijfsfotografie. Tel +31643858725 email [email protected].
Foto: Bibliotheek Zoetermeer

2017 was voor Bibliotheek Zoetermeer een spannend jaar met een mooi hoogtepunt. Na vier jaar voorbereiding was het zo ver en kwam de droom van de Bibliotheek, het Forum Zoetermeer, tot leven.

Het Forum is niet alleen een nieuwe hoofdvestiging voor de bibliotheek, maar een geheel nieuw en uniek samenwerkingsconcept. Samen met ruim 45 lokale organisaties en de gemeente, die met de bibliotheek in dit indrukwekkend vernieuwde gebouw klaarstaan voor alle Zoetermeerders. Het jaarbericht van De Bibliotheek staat dan ook grotendeels in het teken van het Forum.

Natuurlijk is er ook in 2017 méér gebeurd. Dit, evenals alle cijfers en gegevens over de diensten en klanten, vindt u terug in deze publicatie.

Enkele highlights uit 2017:

  • Ontwikkeling en opening van het Forum, met rond de 10.000 bezoekers op de Open dagen van het Stadhuis-Forumgebouw
  • Bijna 8.000 leerlingen bereikt via de 33 Bibliotheken op School, waarvan er zestien in 2017 zijn geopend. Ook volgend jaar openen er nieuwe Bibliotheken op School
  • Fusie Volksuniversiteit en Bibliotheek
  • Ontwikkeling Digi-Taalhuis
  • Meer dan een half miljoen bezoeken aan de Bibliotheek
  • En meer dan een half miljoen uitleningen van boeken en andere materialen

De toekomst? De Bibliotheek gaat de wijken in.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen