Cultuurlezing ‘Luisteren naar Jazzmuziek’ op 1 juli in het Forum

Foto: Bibliotheek Zoetermeer

Op zondag 1 juli geeft jazzpromotor, organisator Gerhard ten Hoopen de levendige lezing “Luisteren naar Jazzmuziek” in het kader van het komend North Sea Jazz Festival op 13 t/m 15 juli in Ahoy Rotterdam.

Tijdens deze lezing wordt het publiek meegenomen vanaf het ontstaan van deze muziek in New Orleans aan het begin van de vorige eeuw, tot het heden. Ook wordt uitgelegd waar de naam jazz aan is ontleend en welke invloeden hieraan ten grondslag liggen. De lezing vindt plaats in het Forum en duurt van 11.00 – 12.30 uur, de inloop is vanaf 10.30 uur. De toegang bedraagt € 10,00 voor bibliotheekleden en cursisten van de Volksuniversiteit en € 12,50 voor niet-leden/niet-cursisten. Kaarten zijn online te verkrijgen via www.bibliotheek-zoetermeer.nl.

Jazzmuziek heeft bij sommige mensen het imago moeilijk te bevatten zenuwenmuziek te zijn. In de jaren 50 en 60 werd dit vooral veroorzaakt door de Bebop, een stroming die in die tijd wilde afrekenen met de toen gevestigde muziek. Met deze lezing wil Gerhard ondersteund met diverse beeld- en geluidsfragmenten aantonen dat dit stigma inmiddels ver achter ons ligt. De vele stromingen die dit muziekidioom inmiddels kent, zijn tevens zo divers, dat er altijd wel een vorm is die men zondermeer kan waarderen. Gerhard ten Hoopen heeft zeer onlangs een boek uitgebracht “Fascinating Jazz” over zijn belevenissen in de (voornamelijk) Zoetermeerse jazzscene. De vele verhalen en anekdotes zijn een must voor een ieder die hierin is geïnteresseerd. Tijdens deze lezing zal Gerhard met alle plezier zijn nieuwe aanwinst signeren. Het boek kan speciaal op 1 juli met korting worden gekocht.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen