Saman Amini presenteert ‘Samenloop van Omstandigheden’: na de Parade nu in de theaters

Foto: Saman Amini

Samenloop van Omstandigheden biedt perspectief op de wereld vanaf ‘de andere kant van het hek’. In de voorstelling maakt u kennis met Saman Amini als theatermaker, acteur en muzikant. Tot en met 4 juni gaat Amini op een landelijk tournee en sluit af op theaterfestival Oerol.

In Samenloop van Omstandigheden vertelt, zingt en rapt Amini over zijn jeugd, de liefde, zijn ouders, en over alles wat nodig is om overeind te blijven als niets meer zeker is. Vanuit het perspectief van een jongen die beide kanten van het hek als zijn broekzak kent, vertelt hij over hoop en armoede, strijdlust en onrecht, veerkracht en ongelijkheid.

Met zijn indringende en menselijke vragen komt Saman Amini dicht bij de toeschouwer. De voorstelling heeft een ondertoon van berusting en kalme vastbeslotenheid. Amini viert het (over)leven en spreekt alle zintuigen aan om zijn verhaal kracht bij te zetten.

Multimedia

De voorstelling wordt verrijkt door inzet van projecties en het samenkomen van videokunst en decor. Animaties versmelten in het spel, door soms bijna als tegenspeler te fungeren. De begeleidende muzikanten – een bassist, drummer en toetsenist – zijn organisch geïntegreerd in het verhaal en de beelden. Amini’s kracht ligt in de gezongen vertelling. Hij verleidt je nu eens met een bitterzoete blues, dan weer slaat hij je om de oren met scherpe raps, schurend en pijnlijk. Deze hebben een uniek karakter door de melodieuze uitvoering, die doet denken aan Perzische zang.

Over Saman Amini

Saman Amini (Teheran, 1989) was als spelende maker betrokken bij de theaterhits Nobody Home en A Seat At The Table, en vertolkte rollen in Jihad de voorstelling, en The Nation. Ook was hij te zien in televisieseries als Flikken Maastricht, De Fractie en Van God Los. Na de singels Longen Vol en Alles is Blacka komt op 13 april zijn EP Samenloop van Omstandigheden uit met nummers uit de voorstelling. Samenloop van Omstandigheden is een coproductie van Paradiso Melkweg Productiehuis (PMP) en stichting Black Sheep Can Fly (BSCF).

Speeldata

Samenloop van Omstandigheden is in Zoetermeer te zien op 23 mei in Stadstheater Zoetermeer.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen