Derde talkshow in het teken van het thema Reizen

Foto: Bibliotheek Zoetermeer

Zondag 6 mei is schrijver Auke Hulst te gast in de talkshow Boek&Meer. Deze derde talkshow staat in het teken van het thema Reizen. Auke Hulst is schrijver, reisjournalist en muzikant.

Zijn romans ‘Kinderen van het Ruige Land’, ‘Slaap zacht, Johnny Idaho’ en ‘En ik herinner me Titus Broederland’ vielen in de prijzen. Onlangs kwam zijn nieuwe boek Motel Songs uit, een verslag van een roadtrip door de VS in het spoor van te vroeg gestorven literaire en muzikale helden.

Reiservaringen

Verder zijn te gast: Reisblogger Michelle Klaverstijn, zij blogt over haar reiservaringen op haar website Travel Lifestyle en internationaal zanger, (musical)acteur en voice-over Milan van Weelden uit Zoetermeer vertelt over zijn werk en reizen.

Talkshow

De Talkshow wordt elke eerste zondagmiddag van de maand van 15.00 uur tot ca. 16.30 uur gehouden in het Forum. Kaarten kosten € 10,- (leden ) en € 12,50 (niet leden) en zijn online verkrijgbaar op www.bibliotheekzoetermeer.nl.

Talkshow Boek&Meer In de reeks van 8 inspirerende talkshows op de eerste zondagmiddag van de maand staan onder andere bekende en onbekende boeken en schrijvers centraal, veelal rondom een thema. Presentator Laurens de Groot gaat in gesprek met de gasten over boeken en nog veel meer. Daarnaast is er ook aandacht voor lokale en actuele onderwerpen en schuiven er Zoetermeerders aan. Al eerder werkte Bibliotheek Zoetermeer samen met Laurens bij diverse activiteiten zoals debatten, verhalenwedstrijden en inspiratieavonden.

Pipi Langkous-huis

Gasten Auke Hulst groeide op ‘in een Pippi Langkous-huis in een bos’ boven op de gasbel van Slochteren. Zijn jeugd stond model voor zijn succesvolle derde roman Kinderen van het Ruige Land, welke in de prijzen viel. Eerder publiceerde hij meerdere romans en een stripboek. Recent verscheen zijn laatste (reis)boek Motel Songs, dat vergezeld gaat van een album opgenomen in motelkamers. Naast literatuurcriticus, reisjournalist is Auke ook muzikant en voorman van de Nederlandse formatie De Meisjes.

Amerika

Reisblogger Michelle Klaverstijn heeft Zoetermeerse roots en vertrok als 17 jarige voor een jaar naar Amerika en kwam met vele ervaringen terug. Tegenwoordig schrijft ze over haar reiservaringen op haar eigen website TravelLifestyle.nl onder het moto Live now. Travel always. Love this world forever. Internationaal zanger, (musical)acteur en voice-over Milan van Weelden vertelt over zijn werk en reizen. Milan viel in de prijzen voor zijn eerste rol in de musicalproductie Man van la Mancha en was te zien in o.a. Billy Elliot en de Duitse versie van The Phantom of the Opera en in lokale producties in het Zoetermeerse Buytenpark.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen