Zoetermeerse poptempel Cultuurpodium Boerderij introduceert de houd-je-bek spek

Je kijkt al maanden uit naar het concert van je favoriete band. Eindelijk is het zover… Als de muzikanten het podium betreden komt er een groepje mensen naast je staan dat van de gelegenheid gebruik maakt om eens lekker bij te kletsen. In plaats van te genieten van het concert stoor je aan hun gedrag en de avond mondt uit in een telleurstelling.

Herkenbaar? In navolging van het Paard komt nu ook de Zoetermeerse poptempel Cultuurpodium Boerderij met een oplossing voor rumoerige concertbezoekers: de houd-je-bek spek.

Zowel bezoekers als muzikanten storen zich aan de zogenoemde ‘Dutch disease’: het gepraat in de zaal tijdens concerten. Begin dit jaar werd de lul-niet-lollie geïntroduceerd door het Haagse poppodium het Paard. Ook de Boerderij vindt dat het afgelopen moet zijn met het gepraat. Discussies lopen soms hoog op en dit gaat ten koste van de concertbeleving.

Het komt regelmatig voor dat een muzikant moet vragen of het publiek stil wil zijn. Soms hebben concertgangers niet eens door dat zij andere bezoekers storen. De houd-je-bek spek campagne met bijbehorende video is bedoeld om bewustzijn te creëren. Een spekkie kinderachtig? Fans storen tijdens het concert van hun favoriete muzikant, dat is pas kinderachtig! De ‘houd-je-bek spek’ is vanaf april verkrijgbaar aan de bar. Een duidelijke manier om mensen te wijzen op hun storende gedrag. Houd rekening met elkaar!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen