Stine Jensen te gast in Talkshow Boek&Meer

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Zondag 8 april is Stine Jensen te gast in de talkshow Boek&Meer. Deze tweede talkshow staat in het teken van de Maand van de filosofie. Stine Jensen is schrijver, filosofe. Ook is zij bekend van haar recente deelname aan het televisieprogramma ‘Wie is de Mol?’.

Verder zijn Cees Zweistra en Judith Immink van Centre Erasme te gast. De Talkshow wordt elke eerste (m.u.v. 8 april) zondagmiddag van de maand van 15.00 uur tot ca. 16.30 uur gehouden in het Forum. Kaarten kosten € 10,- (leden ) en € 12,50 (niet leden) en zijn online verkrijgbaar op www.bibliotheek-zoetermeer.nl.

Talkshow Boek&Meer In de reeks van 8 inspirerende talkshows op de eerste zondagmiddag van de maand staan onder andere bekende en onbekende boeken en schrijvers centraal, veelal rondom een thema. Presentator Laurens de Groot gaat in gesprek met de gasten over boeken en nog veel meer. Daarnaast is er ook aandacht voor lokale en actuele onderwerpen en schuiven er Zoetermeerders aan. Al eerder werkte Bibliotheek Zoetermeer samen met Laurens bij diverse activiteiten zoals debatten, verhalenwedstrijden en inspiratieavonden.

Gasten Stine Jensen, filosofe, schrijver en programmamaker bij omroep HUMAN, is in Denemarken geboren en emigreerde op jonge leeftijd naar Nederland. Na haar studie literatuurwetenschap en filosofie, schreef ze een essaybundel en verscheen haar eerste roman Dokter Jazz. De roman werd genomineerd voor de shortlist van de Academica Debutanten literatuurprijs. Naast schrijven is Stine gek op film & reizen & vliegvelden. Van haar hand verschenen diverse titels waarin verschillende landen een rol spelen. Dit jaar deed Stine mee in Wie is de Mol? Cees Zweistra en Judith Immink studeerde beide in Utrecht. Cees is gepromoveerd op het gebied van de filosofie van de mens & technologie. Na hun eerste kennismaking met Centre Erasme (school voor Filosofie) raakten zij direct geïnspireerd door het concept van persoonlijk onderwijs, tussen de wijngaarden onder de Franse zon. Eind 2016 namen zij Centre Erasme over. Hun droom is om met Centre Erasme velen te blijven inspireren.

Maand van de Filosofie In de maand april worden door heel België en Nederland filosofische programma’s, lezingen, debatten en festivals georganiseerd. Elk jaar verschijnt er een nieuw filosofisch essay, wordt de Socrateswisselbeker uitgereikt aan het beste filosofieboek en eens in de twee jaar wordt een nieuwe Denker des Vaderlands uitgeroepen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen