Nationaal Videogame Museum geopend in Zoetermeer

Wibi Soerjadi tegen wethouder Paalvast
Wibi Soerjadi tegen wethouder Paalvast
Foto: @NationaalGameMuseum / Bas de Heer

In het voormalig V&D-pand aan het Theaterplein te Zoetermeer heeft gistermiddag- en avond de officiële opening plaatsgevonden van het Nationaal Videogame Museum.

Wethouder Robin Paalvast en pianist en gameliefhebber Wibi Soerjadi verrichtten samen de openingshandeling. Vanaf 18:00uur kwamen ruim 400 bezoekers, van jong tot oud het museum bekijken en beleven.

Opening NVGM

Positieve reacties

De reacties waren zeer positief: “Wat een prachtige verzameling van oud tot nieuw”, “Dit is vet cool!” en de wethouder noemde het museum een aanwinst voor de stad: “Dit onderbelichte deel van de bestaande cultuur verdient een eigen museum”. Voor de gelegenheid draaide DJ ThisisCrob een twee uur durende set waarin gamemuziek van o.a. Pac-Man in verwerkt was. Diverse cosplay-karakters beeldden gameshelden uit en museumdirecteur Hasan Tasdemir kijkt tevreden terug op de avond: “We kregen vanavond zóveel positieve en enthousiaste reacties, dat maakt me trots op de prestatie die hier door een grote groep vrijwilligers en hulp van donateurs en sponsoren is neergezet.”

Opening NVGM

Videogame, gameindustrie en geschiedenis

Over het Nationaal Videogame Museum Het museum richt zich specifiek op videogames, de geschiedenis hiervan en de invloed van de gameindustrie op de maatschappij en is in pilotfase van een jaar gestart.

Opening NVGM

Tijdsperioden

Het museum is opgebouwd in tijdsperioden. Naast exposities zijn kamers ingericht met unieke, speelbaar gemaakte, museumstukken uit vervlogen tijden. Een historische ‘trip down memory lane’ langs de gamecultuur. In het GameLab kunnen gameontwikkelaars en gamers hun toekomstvisie tonen en delen. En is ‘game art’ te bewonderen. Zoals de nu gestarte expositie van Nederlandse game kunstenaar Daniël Ernst. Het museum huisvest eveneens een historische arcade. Tijdens het eerste pilotjaar worden steeds meer belevingen toegevoegd.

Wibi Soerjadi tegen wethouder Paalvast

Voormalig V&D-pand

De gemeente Zoetermeer staat achter het initiatief en heeft een belangrijke rol gespeeld in het beschikbaar maken van de locatie van het museum, het voormalige V&D-pand in het Stadshart.

Gamen van alle leeftijden

Informatie

Meer informatie over het museum en de exposities via: www.nationaalvideogamemuseum.nl of de social kanalen: Facebook: @NationaalGameMuseum Instagram: @NaVGMuseum Twitter: @NaVGMuseum

Wethouder Paalvast aan de VR
Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen