Cultuurlezing ‘Hollandse Meesters uit de Hermitage’ op 2 november in de Hoofdbibliotheek

Foto: Bibliotheek Zoetermeer

Op donderdag 2 november geeft kunsthistoricus Hoo Man Chan een cultuurlezing over de ‘Hollandse Meesters uit de Hermitage’. Hij vertelt in deze lezing over de topstukken uit de bijzondere collectie van 67 werken van 51 schilders uit de Gouden eeuw die voor voor het eerst in 350 jaar weer te zien zijn in de Hermitage Amsterdam.

De lezing vindt plaats in de Hoofdbibliotheek en duurt van 19.30 – 21.30 uur, de inloop is vanaf 19.00 uur. De toegang bedraagt €7,00 voor bibliotheekleden en cursisten van de Volksuniversiteit en €9,00 voor niet-leden/niet-cursisten. Kaarten zijn te koop bij de administratie in de Hoofdbibliotheek (1e verdieping) of direct online te reserveren via www.bibliotheek-zoetermeer.nl.

Hollandse Meesters

Voor het eerst in haar bestaan haalt de Hermitage Amsterdam vele Hollandse Meesters uit de beroemde collectie in St.-Petersburg naar Nederland. De Russische liefde voor Hollandse Meesters begon al in de zeventiende eeuw. Peter de Grote kocht tal van schilderijen in Holland. Zijn opvolgers én de kring rondom het hof waren nog gepassioneerder in hun verzamelwoede.

Hermitage

Zo werd de Hermitage uiteindelijk de trotse bezitter van een ongekend rijke collectie Hollandse Meesters. De topstukken uit de collectie Hollandse Meesters van de Hermitage zijn nu weer even terug in Nederland.

Lezing

De lezing sluit aan bij de tentoonstelling “Hollandse Meesters uit de Hermitage: Oogappels van de tsaren” in de Hermitage Amsterdam die te zien is tot 27 mei 2018.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen