Lab on Tour: met experimenten de wijk in

Foto: CKC & partners

Het CKC Digital Art Lab komt naar je toe deze periode! Met ‘Lab on Tour’ trekken we de wijken in met gekke, toffe en inspirerende workshops waar je aan kunt deelnemen. Zo zijn we momenteel te gast bij Bibliotheek Zoetermeer waar je vrijdag 29 september je eigen zenuwspiraal kunt bouwen.

Sinds 2014 verzamelen jongeren zich op vrijdagmiddag in het CKC Digital Art Lab tijdens het Open Lab. Ze werken aan projecten en experimenteren erop los. Maar vanaf september is het Open Lab on Tour en zijn we op verschillende plekken in de stad te vinden. De komende periode organiseren we elke twee weken verschillende workshops, op wisselende locaties zoals de Bibliotheek. Van robots bouwen tot 3D printen.

Samenwerking met de Bibliotheek

‘De afgelopen workshops trokken jong en oud publiek en waren erg gezellig. Ook de goede samenwerking met de Bibliotheek draagt zeker bij aan de inspirerende sfeer.’ aldus Piem Wirtz, Lab Manager. De workshop van vrijdag 29 september staat in het teken van de zenuwspiraal. Onze Mechatronica stagiaires Remke en Jonathan ontwikkelden deze workshop en tussen 15:30 en 17:00 uur bouw je samen met hen je eigen zenuwspiraal.

Digital Art Lab

Lab on Tour is een project van het Digital Art Lab van CKC & partners. Het Digital Art Lab is een plek waar jongeren tussen 10 en 18 jaar de ruimte krijgen om in hun vrije tijd met nieuwe technologieën te experimenteren en hun eigen projecten te verwezenlijken. Jongeren leren bij het Digital Art Lab door zoveel mogelijk zelf te doen én van elkaar te leren. Het lab sluit hiermee aan op een veranderende behoefte binnen de vrijetijdsbesteding van tieners. Er is geen vastomlijnd cursusaanbod, de jongeren bepalen zélf waar ze zich mee bezig willen houden.

Informatie

Meer info over Lab on Tour of het Digital Art Lab vind je op www.digitalartlab.nl/agenda.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen