Manifest Waardevol Zoetermeer: Een boodschap aan de Zoetermeerse politiek

Foto: ILOZ/AvV

Het Interlevensbeschouwelijk Overleg (ILOZ) wil werken aan een betere samenwerking met de gemeente. Daarvoor schrijven ze een gezamenlijk manifest voor de politieke partijen in Zoetermeer, gericht op de raadsverkiezingen in 2018.

Op woensdagavond 20 september, als onderdeel van de Vredesweek, wordt het manifest publiek gepresenteerd aan de politieke partijen, en gaan ‘kerk en staat’ daarover met elkaar in gesprek. Rasit Bal, voorzitter van het landelijk ContactOrgaan Moslims Overheid zal het gesprek inleiden.

Zingeving, zorg, activering – kracht van levensbeschouwelijke gemeenschappen

Zingeving is de ‘core-business’ van levensbeschouwelijke organisaties. En juist aan bezieling, inspiratie mist het nogal eens in de samenleving. Het gaat ook om vraagstukken van vrede en veiligheid; anti-radicalisering – maar dan wel naar twee kanten.

De gemeente zou veel meer en beter oog moeten hebben voor wat er aan informele hulpverlening vanuit de samenleving geboden wordt. En vanuit de gemeentelijke regie-rol zou ook meer en beter gestuurd moeten worden op het stimuleren van goede samenwerking tussen professionele en aanvullende hulp.

Datum: woensdag 20 september 20.00 -22.00u

Plaats: Forum/Bibliotheek, Duitslandlaan 440, Zoetermeer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen