Corona in de klas? Tien dagen quarantaine voor kind

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Een coronatest wordt niet verplicht voor basisschoolkinderen als volgende week de scholen weer opengaan en een leerling besmet blijkt. Maar kinderen die niet worden getest, moeten dan tien dagen in quarantaine blijven in plaats van vijf.

Hiermee wordt dezelfde lijn gevolgd als voor het reguliere bron- en contactonderzoek, bevestigt een woordvoerder van het ministerie van Onderwijs. Het OMT-advies van afgelopen zondag geeft niet aan dat kinderen die niet worden getest langer in quarantaine moeten blijven, maar dat is dus wel het geval.

De (her)opening van de basisscholen gebeurt onder strenge voorwaarden. Eén van de voorwaarden is dat de gehele klas in quarantaine gaat bij een besmetting. Alle kinderen (en de leraar) kunnen zich op de vijfde dag laten testen. Als er dan een negatieve test volgt, is de quarantaine voorbij. Zonder tekst is de quarantaine nog niet voorbij.

Het ministerie praat met onder meer de onderwijsbonden over aanvullende maatregelen. Vanuit het onderwijs worden nog grote zorgen over het heropenen van de basisscholen geuit. Demissionair minister Arie Slob zegt dat “alles erop gericht om maandag 8 februari alle basisscholen en kinderopvanglocaties te openen voor alle kinderen”.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen