LangeLand Ziekenhuis ook gestart met Covid-19-vaccinatie

IC-verpleegkundige Yvonne Linschoten – Snoey kreeg vanochtend van haar collega Petra Lankhaar - den Ouden het BioNTech/Pfizer-vaccin.
IC-verpleegkundige Yvonne Linschoten – Snoey kreeg vanochtend van haar collega Petra Lankhaar - den Ouden het BioNTech/Pfizer-vaccin.
Foto: Lange Land Ziekenhuis

Gisteren is de COVID-19-vaccinatie in het LangeLand Ziekenhuis van start gegaan. Een belangrijke mijlpaal bij het onder controle krijgen van de pandemie.

Eerste vaccin

IC-verpleegkundige Yvonne Linschoten – Snoey kreeg van haar collega Petra Lankhaar – den Ouden het BioNTech/Pfizer-vaccin. Ze zegt daar zelf over op de website van het Lange land Ziekenhuis: “Ik vind het heel mooi dat ik het coronavaccin heb ontvangen, helemaal omdat ik in maart met mijn collega’s de eerste Covid-19 patiënt heb verzorgd op de IC. Door het vaccin krijgen we het virus onder controle en kunnen we aan alle patiënten onze hoogkwalitatieve zorg blijven leveren. Ik heb de Covid-19-vaccinatie dus niet alleen voor mijzelf gehaald, maar ook voor mijn patiënten en mijn omgeving. Het helpt ons om weer op een normale manier verder te gaan met het verlenen van zorg en met ons leven.

IC-verpleegkundige Yvonne Linschoten – Snoey kreeg vanochtend van haar collega Petra Lankhaar – den Ouden het BioNTech/Pfizer-vaccin.

De komende dagen krijgen artsen en verpleegkundigen die werken op de IC, SEH en Covid-verpleegafdelingen en die direct en langdurig contact hebben met coronapatiënten de mogelijkheid de Covid-19-vaccinatie te halen in het ziekenhuis. Dit zijn de medewerkers die van essentieel belang zijn voor de zorg van de coronapatiënten.

Op de foto: IC-verpleegkundige Yvonne Linschoten – Snoey kreeg vanochtend van haar collega Petra Lankhaar – den Ouden het BioNTech/Pfizer-vaccin.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen