Oproep burgemeester Bezuijen: ‘Gaat u winkelen? Houd u aan de maatregelen!’

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Met de feestdagen in zicht, wordt het steeds drukker in de binnenstad. Het naleven van de coronaregels is dan ook belangrijk. Burgemeester Michel Bezuijen: “De gemeente en winkeliers hebben samen maatregelen genomen om bezoekers van de Dorpsstraat, het Stadshart en het Woonhart veilig te laten winkelen. Ik roep alle bezoekers van onze winkelcentra op om zich aan de regels te houden. Samen zorgen we er zo voor dat we corona onder controle krijgen.”

Op drukke winkeldagen houden politie en handhaving extra toezicht. Voor iedereen die binnenkort Sint- of Kerstinkopen gaat doen, geldt: Wees voorbereid, kom alleen en winkel op rustige momenten. Vermijd drukte en houd 1,5 meter afstand! Vanaf 1 december is het verplicht om een mondkapje te dragen in winkels en in openbare gebouwen.

Vaste looprichting

In het Stadshart en in de Dorpsstraat staan vaste looprichtingen aangegeven met lijnen op het wegdek. Ook de wachtrijen buiten de winkel staan met lijnen aangegeven. Sommige delen van het Stadshart zijn opnieuw bestraat. Daar wordt opnieuw belijning aangebracht.

Druktekaart

Op www.zoetermeer.nl/druktekaart staat per dag en tijdstip de verwachte drukte aangegeven van diverse plekken in de stad, zoals het Stadshart en de Dorpsstraat.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen