Dringend mondkapjesadvies in winkels en musea

Foto: Redactie Zoetermeer (pixabay.com)

Landelijk geldt er het dringende advies om in publieke binnenruimtes een mondkapje te dragen. Bij publieke ruimtes kunt u denken aan winkels en musea maar bijvoorbeeld ook het Stadhuis-Forum.

Of zoals premier Rutte het zegt: ‘Overal waar je de hemel niet ziet’.

Winkels beslissen zelf

Het is dus een dringend advies en geen verplichting. Winkels en supermarkten mogen daarentegen wel kiezen. Er zijn winkels die het verplichten om een mondkapje te dragen, maar de meeste winkels houden het bij een dringend advies.

Spel en meer

Zo ook de winkel Spel en Meer in de Dorpsstraat. ‘In het winkelgedeelte adviseren wij de mensen om een mondkapje te dragen. De meeste mensen doen dit ook echt’. Naast het winkelgedeelte heeft de winkel ook een speelgedeelte waar mensen verschillende spellen kunnen spelen. ‘In het speelgedeelte is een mondkapje wél verplicht. Ook moeten mensen van tevoren hun handen ontsmetten en aangeven dat ze er zijn.’ Spel en Meer ervaart hier geen moeilijkheden bij. ‘De spelers weten dat ze een mondkapje moeten dragen, anders mogen ze niet spelen’.

Het kan dus per winkel verschillen of u een mondkapje moet dragen of niet. Zorg er daarom voor dat u er altijd een bij u heeft.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen