Burgemeester Lokker schrijft brief over coronavirus

Foto: Provincie Zuid-Holland

in een openbrief over het coronavirus gaat Burgemeester Lokker in op het oplopende aantal besmettingen in Zoetermeer en de aangescherpte maatregelen in de Veiligheidsregio Haaglanden.

Hij schrijft:

Beste Zoetermeerders,

Het coronavirus heeft nu al ruim een half jaar een grote invloed op ons leven. Helaas zien we ook in Zoetermeer op dit moment het aantal besmettingen weer oplopen. Dat is zorgelijk. Ondanks dat we allemaal zo anders gehoopt hadden, is wel duidelijk dat de coronacrisis nog niet voorbij is. Hoewel iedereen begrip heeft dat gezondheid boven alles gaat, is deze tijd voor veel mensen nog steeds erg zwaar.

Sinds afgelopen zondagavond gelden aangescherpte maatregelen in de Veiligheidsregio Haaglanden, waar onze gemeente in ligt. U zult ongetwijfeld net als ik zien en merken dat hoe langer deze crisis duurt, hoe moeilijker het is om de discipline voor de maatregelen op te brengen. We missen allemaal het contact met een ander, die knuffel of een arm om je schouder.

Het is én blijft ontzettend belangrijk dat we ons aan de basisregels en maatregelen houden. Daarin reken ik op u. Heeft u klachten? Laat u testen. Zodra de testcapaciteit kan worden vergroot, opent er ook in onze stad een corona testlocatie. De gemeente en GGD Haaglanden maken zich daar sterk voor.

We moeten ons samen blijven inspannen om nieuwe coronabesmettingen te voorkomen. Voor uw eigen veiligheid en die van uw dierbaren. Laten we elkaar daarbij niet uit het oog verliezen. We hebben elkaar, juist nu, extra nodig.

Op 6 oktober wordt er landelijk stilgestaan bij de gevolgen van de coronacrisis. Ook in onze stad hebben we aandacht voor de gevolgen die we ervaren door corona. Het verdriet, de teleurstellingen, maar ook voor de hartverwarmende initiatieven van inwoners en organisaties in onze stad die een helpende hand uitsteken: Zoetermeer voor elkaar. Hierover leest u de volgende week meer in het Stadsnieuws.
Ik wens u allen veel gezondheid.

Jan Pieter Lokker, waarnemend burgemeester gemeente Zoetermeer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen